Aalborg venter plus på Champions League

Vigtige sidegevinster for de danske håndboldmestre

Henning Hansen
AaB Håndbold tabte penge på Champions League. Foto: Torben Hansen
Håndbold 19. september 2013 06:58

AALBORG: Mens danske fodboldklubber tjener trecifrede millionsummer på Champions League, er det langt fra nogen guldgrube for håndboldklubber at lege med i verdens fornemste klubturnering.

- Start- og præmiepenge giver os formentlig i omegnen af en halv million, så vi behøver ikke nogen trillebør for at køre gevinsterne ind på kontoret, lyder det med et skævt smil fra direktør Jan Larsen før søndagens premiere i gruppespillet ude mod Flensburg.

For tre år siden oplevede han i AaB-regi et minus på CL-deltagelsen, men denne gang viser det foreløbige regnestykke et slutfacit mellem nul og plus en halv million.

- Årsagen er primært lavere rejseomkostninger. Mens vi sidste gang skulle til blandt andet Rusland, Hviderusland og det sydlige Spanien, kan vi nu nøjes med ture til Flensburg, Hamburg og Halmstad, hvor vi ikke behøver fly. Samtidig er modstanderne betydeligt mere attraktive.

Fjerdeplads i sigte

Spanske Naturhouse La Rioja og slovenske Gorenje Velenje kompletterer puljen, hvor Aalborg sigter mod den fjerdeplads, der udløser den sidste billet til ottendedelsfinalerne.

Jan Larsen vil med glæde notere et samlet overskud på eventyret, men pointerer, at sidegevinsterne har mindst lige så stor værdi.

- Alle vores 10 kampe vises på danske tv-kanaler, og vi forventer at fylde de 4300 pladser i Gigantium til de fleste hjemmekampe, så vores samarbejdspartnere får en eksponering uden sidestykke. Desuden bliver vi maksimalt udfordret rent sportsligt, så vi udvikler os som hold, samtidig med at især de unge spillere høster uvurderlig erfaring.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...