Aalborg-virksomhed giver solidt overskud til brødrepar

Melsen Tech med markant fremgang indtjeningsfremgang

Lars Løcke
Melsen Techs bundlinje voksede kraftigt i det seneste regnskabsår.Arkivfoto: Michael Koch
Virksomhedsøkonomi 12. juli 2018 22:03 - Opdateret 13. juli 2018 10:27

SKALBORG: Melsen Techs bundlinje viser et overskud efter skat på 4,6 millioner kroner (en stigning på 64 procent) i det regnskabsår, som sluttede med udgangen af april i år.

Resultatet gør gode tider bedre for brødrene Teidt og Ken Due, der tilsammen ejer 90 procent af aktiekapitalen i Melsen Tech A/S,

De to brødre solgte nemlig pr. 1. juli den nordjyske elvirksomhed Duelco A/S til svenske Addtech Nordic med en ukendt milliongevinst for de to til følge.

Nu kan de sammen med administrerende direktør i Melsen Tech Marcus Holm, der ejer 10 procent af virksomheden, trække i alt fire millioner kroner ud i aktieudbytter fra Melsen Tech til de tres fælles holdingselskab KTM Holding ApS. Det tilsvarende tal i regnskabsåret før lød på to millioner kroner.

Egenkapitalen i holdingselskabet er på knap 15 millioner kroner.

Fremgang stammer fra driften

Melsen Tech udvikler og producerer folietastaturer, frontpaneler og kabinetter i metal og har flere end 40 års erfaring med serigrafi (silketryk) og tryk på forskellige typer af emner og overflader.

Melsen Techs årsregnskab for 2017 viser, at fremgangen i overskud fra 2017 til 2018 skyldes en forbedret drift. Driftsresultatet er nemlig næsten vokset i takt med bundlinjen fra 2017 til 2018.

Virksomheden soliditet er i dag på omkring 34 procent.

Virksomheden skylder 21 millioner kroner væk i realkreditgæld og 1,8 i gæld til banken.

Den samlede gæld er faldet en smule hen over regnskabsåret 2017/2018.

Melsen Tech har knap 50 ansatte og er stiftet i 1973 af Svend Melsen. Han solgte sit livsværk til de tre nuværende ejere i 2016 i en alder af 85 år.

Artiklen er blevet opdateret

Det fremgik tidligere af artiklen, at overskuddet fra virksomhedssalget kommer den tidligere ejer af Melsen Tech, Svend Melsen, til gode i selskabet Melsen Holding A/S. Det var desværre undgået NORDJYSKEs opmærksomhed, at Svend Melsen døde i januar i år. NORDJYSKE beklager fejlen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...