22-årig snød sig til leasingaftaler: Oplyste stor indkomst men var på kontanthjælp

Den 22-årige havde desuden medvirket til hæleri for næsten 190.000 kroner

Arkivfoto: Ritzau/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto: Ritzau/Scanpix Scanpix Denmark

AALBORG:I sommeren 2016 blev to leasingfirmaer i Aalborg og Nørresundby taget ved næsen af en dengang 19-årig mand. Det oplyser specialanklager Mette Hansen, Nordjyllands Politi.

12. juli 2016 indgik manden en leasingaftale med et firma i Aalborg om en Honda Civic. For at få lov til at lease den havde han vist leasinggiveren falske lønsedler og en falsk årsopgørelse.

Bare to dage efter indgik han en ny leasingaftale med et firma i Nørresundby om en Mitsubishi ASXC. Han oplyste til firmaet, at han havde en årsindkomst på 290.000, selvom han egentlig var på kontanthjælp.

9. september 2016 var han desuden medvirkende til en anden form for kriminalitet. Her modtog han 189.350 kroner fra en person, der havde skaffet pengene ved flere bedragerier fra en hjemmeside. Den 19-årige hævede pengene og afleverede den til ejeren af hjemmesiden og medvirkede derfor til hæleri.

Får betinget dom

Den nu 22-årige mand blev torsdag i Retten i Aalborg idømt otte måneders betinget fængsel med krav om samfundstjeneste.

Han blev dømt for bedrageri, dokumentfalsk og hæleri. Desuden blev han dømt for et indbrud i en kælderrum i 2018, hvor han stjal fire alufælge med tilhørende dæk.

Han modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.