24.000 nye vandmålere skal gøre Aalborg Kommune grønnere: Se, hvornår du kan få skiftet din

Frem til udgangen af 2023 vil Aalborg Forsyning udskifte vandmålere i kommunen. Et stort skridt i den grønne omstilling ifølge formand

Ifølge bestyrelsesformanden i Aalborg Forsynings vanddivision, Lasse Frimand Jensen, kan nye vandmålere gøre forbrugerne mere bevidste om deres forbrug. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Ifølge bestyrelsesformanden i Aalborg Forsynings vanddivision, Lasse Frimand Jensen, kan nye vandmålere gøre forbrugerne mere bevidste om deres forbrug. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Ligesom varmemålere hos forbrugerne i Aalborg Forsyning er det, bliver cirka 24.000 vandmålere i Aalborg Kommune nu også fjernaflæste. Installationen af nye vandmålere sker frem til udgangen af 2023.

Det betyder, at forbrugerne ikke længere selv skal aflæse deres målere og indberette deres vandforbrug. I stedet kommer det fremover til at ske automatisk.

Ifølge bestyrelsesformanden i Aalborg Forsynings vanddivision, Lasse Frimand Jensen, vil det både få betydning for forbrugernes oplevelse af serviceniveauet men også for deres vandforbrug. Han fortæller, at det med en automatisk aflæsning nemlig bliver lettere at opdage eventuelle utætheder eller fejl i systemet, hvorfor man kan mindske vandspild.

- Vi kan planlægge os ud af spidsbelastninger, når kapaciteten er presset, og vi kan hurtigt håndtere det, hvis der for eksempel skulle ske et brud på en ledning ved en vandtappestation, siger han.

Desuden får forbrugerne mulighed for at følge deres daglige vandforbrug på mobilen gennem gratisapp'en Watts, som de i øjeblikket også kan bruge til at undersøge deres varmeforbrug. Et tiltag, som bestyrelsesformanden mener, vil mindske den enkelte borgers vandforbrug og gøre dem mere miljøbevidste.

- Man kan se, at når forbrugerne kender deres eget forbrug og kan følge med i det, har det også en positiv effekt på, hvor meget vand de bruger. Det ved man fra andre forsyningsselskaber, som har gjort det samme, siger han.

Et stort skridt i den grønne omstilling

Udskiftningen sker da netop også som et led i den digitale og grønne omstilling. De nye fjernaflæste vandmålere skal ifølge Lasse Frimand Jensen derfor også gøre det nemmere for Aalborg Forsyning at give anonymiseret data om borgernes vandforbrug videre til virksomheder, som kan udvikle produkter og løsninger, som i sidste ende forhåbentligt kan gøre forbruget mere bæredygtigt.

- Det vil styrke den grønne omstilling i forhold til forbruget men også i forhold til virksomheder, som vil kunne udvikle teknologier og løsninger på baggrund af, at de har adgang til data. Så vi vil meget gerne være med til at dele data med forskere, virksomheder og hele innovationsmiljøet for at se, om der er noget, vi kan gøre smartere og klogere, siger han.

Selvom bestyrelsesformanden ikke kan sige præcist, hvor stor en stor betydning de nye vandmålere kan få for den grønne omstilling i Aalborg Kommune, er han overbevist om, at det får en effekt.

- Det er svært at spå om fremtiden i forhold til, hvad der kan udvikle sig af teknologi, men jeg synes, det er et stort skridt i den grønne omstilling. Både fordi vi får mere forbrugerbevidste borgere, men også fordi vi selv kan optimere hurtigere og mere effektivt på vores egne systemer, siger han.

I kortet herunder kan du se, hvornår din vandmåler bliver skiftet. Du vil modtage et informationsbrev fra Aalborg Forsyning, når det er tid. Du kan også læse mere om udskiftningen af vandmålere gennem linket her.

Skift af vandmålere


Grafik: Skift af vandmålere
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.