Politi og kriminalitet ‑ Corona

Bøde til cafeejer: Havde alt for mange gæster

En cafe i Aalborg overholdt ikke reglerne om, hvor mange gæster der må være ad gangen

AALBORG:Der var alt for mange gæster på en cafe i Borgergade i Aalborg fredag aften, da en af politiets patruljer kom forbi.

Det udløste en sigtelse for overtrædelse af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger, og cafeejeren kan nu se frem til en bøde på mellem 3000 og 6000 kroner.

Det fortæller vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

Selvom cafeer har fået lov at holde åbent indtil midnat, så er der stadig begrænsninger for, hvor mange gæster pr. kvadratmeter, der må være i cafeen.

Karsten Højrup Kristensen vil ikke oplyse, hvor mange gæster der var i cafeen i Borgergade, men der var tale om en "markant overskridelse", fortæller han.

Det var en af de såkaldte tryghedspatruljer, der var forbi cafeen i Aalborg. Under coronakrisen er patruljeringen øget markant, og en af opgaverne er, at kontrollere om restriktionerne i bekendtgørelsen overholdes.

I det konkrete tilfælde gik betjentene ind og talte antallet af gæster, som altså ikke stod mål med størrelsen på cafeen.

Cafeejeren erkendte også forholdet, fortæller Karsten Højrup Kristensen.

Om bøden bliver på 3000 eller 6000 kroner afhænger af, hvor mange ansatte cafeen har. Der blev ikke uddelt bøder til nogle af gæsterne i cafeen, fortæller vagtchefen.

En patrulje har også løftet en pegefinger for en anden café i Aalborg midtby, hvor gæsterne sad for tæt.

I dette tilfælde blev der ikke uddelt bøder, og restauratøren fik rokeret rundt på stole og borde, så der blev mere plads mellem gæsterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.