Børnevenlig: Aalborg Kommune skal være bedre til at inddrage børn og unge

UNICEF-initiativ skal skabe større fokus på børns rettigheder og medbestemmelse

Rikke Hartmann fra Aalborg Kommunes ungdomsskole, UngAalvorg, bliver tovholder på projektet. (Privatfoto) <i>Mads Sawman</i>

Rikke Hartmann fra Aalborg Kommunes ungdomsskole, UngAalvorg, bliver tovholder på projektet. (Privatfoto) Mads Sawman

AALBORG:Fremover vil Aalborg Kommune gøre mere for at inddrage børn og unge og højne viden om deres rettigheder på tværkommunalt niveau.

Kommunen har nemlig meldt sig som ”Børnevenlig Kommune”, som er et verdensomspændende UNICEF-initiativ, hvor lokale myndigheder, organisationer, erhvervsliv, skoler, kommuner og børn samarbejder om at omsætte FNs børnekonvention til konkret handling.

Demokratimedarbejder og projektleder Rikke Hartmann fra UngAalborg bliver tovholder på projektet, og hun ser frem til at arbejde sammen med alle kommunens forvaltninger om at inddrage og give medbestemmelse til børn og unge.

- Jeg skal sammen med samarbejdspartnere - og dermed selvfølgelig også børn og unge - undersøge, hvordan det ser ud for børn og unge i kommunen nu, og hvordan vi kan forstørre og forbedre det, vi allerede gør. Det skal komme børnene og de unge til gode, og de skal vide, at deres stemme er vigtig og betydningsfuld, siger hun til en pressemeddelelse.

”Aalborg som Børnevenlig Kommune” lanceres i samarbejde med ungebyrådet ved en event, der live-streames i hele kommunen 29. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.