Brand på forsorgshjem: Hytte udbrændt - beboere evakueret

En af træhytterne ved Svenstrupgård er totalt ødelagt efter brand søndag eftermiddag

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

SVENSTRUP:En af de træhytter, der huser beboere på forsorgshjemmet Svenstrupgård på Lejrevej i Svenstrup blev søndag eftermiddag totalt ødelagt af en brand. Det fortæller indsatsleder Jakob Schmidt, Nordjyllands Beredskab i Aalborg.

Alarmen til beredskabet lød klokken 14.37 - ja faktisk kom der også en alarm om samme brand blot et minut senere.

- Det var beboeren selv, der i første omgang alarmerede os. Han var heldigvis selv sluppet ud af huset, fortæller indsatslederen.

Træhusene, der hører til forsorgshjemmet for hjemløse, ligger ret tæt på hinanden, så beboerne i de nærmeste huse blev evakueret. En tagrende på et af nabohusene smeltede da også i den voldsomme varme fra branden.

- Var vi ikke blevet alarmeret så hurtigt, og havde vi været lidt længere undervejs, så ville branden nok have bredt sig til flere af husene, mener Jakob Schmidt.

Røg i sofa - tabte smøgen

Beredskabet havde hurtigt en sprøjte og en tankvogn på stedet, men der måtte også tilkaldes en stigevogn, der kunne assistere med at få taget pillet af den brændende hytte, så ilden i tagkonstruktionen kunne blive slukket helt.

Indsatslederen havde udover sig selv otte mand i aktion i godt en times, før branden var slukket.

De evakuerede beboere kunne herefter vende tilbage til deres huse, mens den 57-årige bliver genhuset på forsorgshjemmet.

Hos Nordjyllands Politi oplyser vagtchef Poul Fastergaard, at årsagen til branden er, at husets beboer havde siddet i en sofa og røget. Han havde tabt sin cigaret i sofaen, og derved var branden opstået.

Manden står nu til en bøde for overtrædelse af beredskabsloven.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden