Kvinde brugte peberspray i Elgiganten - nu er hun fængslet

Forsøg på butikstyveri i Aalborg udviklede sig dramatisk

Kvinden brugte peberspray i Elgiganten, ifølge politiet. Arkivfoto: Henrik Louis

Kvinden brugte peberspray i Elgiganten, ifølge politiet. Arkivfoto: Henrik Louis

AALBORG:En 24-årig kvinde fra Aarhus-området blev lørdag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet frem til 3. januar, sigtet for grov vold mod en ekspedient i Elgiganten i City Syd i Skalborg fredag aften.

Kvinden havde sprøjtet peberspray i ansigtet på ekspedienten, som havde bemærket, at hun forsøgte at stjæle en mobiltelefon.

Da ekspedienten havde set tyveriforsøget, blev en vagt tilkaldt, og de bad den 24-årige kvinde følge med. Det var i den forbindelse, at kvinden sprøjtede ekspedienten i ansigtet med pebersprayen, oplyser anklager Søren Riis Andersen fra Nordjyllands Politi.

Han fortæller, at kvinden erkender at have brugt peberspray, men har kæret fængslingskendelsen.

Retten i Aalborg mente, at brugen af pebersprayen var så alvorlig, at der var grundlag for at fængsle kvinden.

Politiet konstaterede, at kvinden ved episoden fredag ved 20-tiden også havde en lommekniv på sig. Desuden bar hun en Peak Performance-jakke, hvorpå der stadig sad et prisskilt. Den jakke er formentlig stjålet, mener politiet.

Regler for peberspray

Peberspray skal købes hos en forhandler med tilladelse til at sælge peberspray, og man må kun have sprayen stående hjemme hos sig selv.

Peberspray må kun bruges til selvforsvar, hvis du eller en anden person bliver angrebet. Hvis du bruger pebersprayen i andre tilfælde, kan du blive straffet for vold.

Betingelserne for lovligt nødværge skal være opfyldt, for at du lovligt må bruge peberspray. Det betyder, at brugen af peberspray i den konkrete situation skal være nødvendig for at afværge et angreb på dig eller en anden person. Du må derfor ikke bruge peberspray som straf eller hævn mod f.eks. en indbrudstyv.

Kilde: Politi.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.