Corona-effekt: Aalborg Universitet sparer millioner på flyrejser

Erfaringer fra pandemien skal bruges til at sænke rejseudgifter

Aalborg Universitet har sparet mange millioner på færre flyrejser - og lært af det. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Aalborg Universitet har sparet mange millioner på færre flyrejser - og lært af det. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Corona-pandemien medførte langt færre flyrejser i 2020, også blandt forskere på Aalborg Universitet/AAU.

Universitetet har sparet lige omkring 14 millioner kroner på rejseudgifterne i forhold til året før. Det har universitetet lært af - fremover skal medarbejderne flyve mindre, skriver Akademikerbladet .

Universitetets forskere måtte i 2020 i stort omfang droppe flyvningerne på grund af corona-restriktioner og i stedet bruge digitale platforme til at kommunikere.

Universitetet kan godt leve op til sine forskningsforpligtelser trods de færre flyrejser, og derfor skal rejseudgifterne fremover reduceres med 25 procent, oplyser AAU-rektor Per Michael Johansen.

- Vi glæder os selvfølgelig til, at vi igen kan mødes fysisk, der hvor det giver bedst mening. Men vi er også meget fokuserede på at fastholde fordelene ved de digitale platforme og fortsat udnytte dem, når pandemien har forladt os, siger han til Akademikerbladet.

Også landets andre universiteter har brugt langt færre penge på flyrejser i 2020.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.