Coronavirus

Coronatest uden henvisning i Aalborg? Så er det på Håndværkervej

Listen over teststeder på coronaproever.dk viser to steder i Aalborg, du ikke kan booke test ved

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Hvis du skal coronatestes i det offentlige system i Aalborg med ingen eller milde symptomer - i det, der på officielsk hedder samfundssporet - så skal du ikke stole på det kort, der bliver vist på coronaproever.dk. Det eneste faste teststed ligger nemlig på Håndværkervej i Kærby, hvor det blev flyttet til før jul.

Når man forsøger at bestille tid, så dukker der godt nok fire muligheder op på kortet, man kan vælge fra, men de to af dem - Testcenter Danmark, Aalborg Kongres- og Kulturcenter samt Testcenter Danmark Sundssporet (sic) - kan du ikke finde nogen tider hos. Og det er ikke en fejl, men en feature.

Testcenteret ved Sygehus Syd er forbeholdt borgere, der er henvist af deres læge, fordi de har kraftige symptomer, og testcenteret AKKC findes ikke, ikke lige for tiden i hvert fald. Det har eksisteret som midlertidigt testcenter, ligesom kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst er det. Sidstnævnte findes også på kortet, og er aktivt til og med 24. januar - søndag er altså sidste dag, du kan blive testet der.

Slår du op på Region Nordjyllands hjemmeside om coronatests for borgere med ingen eller milde symptomer, så er teststederne også opdaterede. Der findes kun det nye center på Håndværkervej og så Trekanten under midlertidige teststeder. Så hvorfor oplysningerne ikke er opdateret på kortet eller listen på coronaproever.dk får lige nu stå hen i det uvisse.

Tilbage står, at det hverken er dig eller din computer, der er noget galt med, hvis du febrilsk leder efter en ledig tid på Sygehus Syd eller AKKC - det ene teststed er kun til borgere med en henvisning fra en læge, det andet findes altså ikke. Så du må en tur til Kærby, hvis ikke du kan nå det i Trekanten inden søndag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.