Denne bro afløser farlig jernbaneovergang - men der mangler noget

Sikkerheden forbedret på Lindholm Station

Den nye gangbro løftes på plads på Lindholm Station. Først næste år kommer der elevatorer til gangbesværede. Foto: Banedanmark

Den nye gangbro løftes på plads på Lindholm Station. Først næste år kommer der elevatorer til gangbesværede. Foto: Banedanmark

LINDHOLM:Banedanmark har forbedret sikkerheden på Lindholm Station, hvor passagerer og andre tidligere måtte gå hen over jernbanesporet, hvis de ville over på modsatte perron. Ellers var de nødt til at tage en længere omvej.

Nu er jernbaneovergangen erstattet af en gangbro.

- Med den nye gangbro bliver det mere sikkert at krydse sporet, udtaler Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Banedanmark har etableret gangbroen på et tidspunkt, hvor jernbanesporene alligevel har været spærret i forbindelse med sporarbejde.

Gangbroen er dog kun midlertidig. Banedanmark og Aalborg Kommune drøfter fortsat, hvordan man får en fast løsning.

Elevatorer - men først næste år

Den midlertidige gangbro udstyres med elevatorer til gangbesværede og passagerer med barnevogne eller tung bagage. Men de elevatorer etableres først i slutningen af februar næste år.

De forsinkede elevatortårne skyldes en længere proces om etableringen af gangbroen, ifølge Banedanmark.

Først sent i den proces blev det besluttet, at der skal være elevatortårne. Og da det tager noget tid at få dem sat op, sker det først næste år.

Tog til lufthavnen

Frem til 21. september kører der ikke tog til og fra Lindholm Station på grund af arbejdet med at anlægge en jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn.

Når jernbanen til lufthavnen åbner til december, kommer der flere tog til og fra Lindholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.