Drabssag på topsikret psykiatrisk afdeling

En 23-årig mand er tiltalt for brutalt knivdrab på en 40-årig mand i Aalborg

Jesper Ramsing
Den topsikrede psykiatriske afdeling i Slagelse. Foto: Stine Tidsvilde/ritzau/
Retssag 13. oktober 2017 06:48 - Opdateret 13. oktober 2017 20:04

AALBORG/SLAGELSE: Drabssagen mod en 23-årig mand fra Aalborg bliver fredag holdt på Sikringsafdelingen i Slagelse, hvor de mest sindssyge og farlige kriminelle i landet er indlagt.

Den 23-årige har været varetægtsfængslet i surrogat på Sikringsafdelingen siden september sidste år. Under normale omstændigheder skulle retssagen have været afholdt ved Retten i Aalborg, men den 23-årige er vurderet så farlig, at politiet ikke vil transportere ham til Aalborg, og derfor bliver sagen holdt i Sikringsafdelingens retssal.

Den 23-årig er tiltalt for at have dræbt en 40-årig mand med adskillige knivstik i en lejlighed på Gundorfslund i Aalborg.

Det brutale drab fandt sted 27. september kørt før klokken 03. Her befandt den 23-årige og den 40-årige sig i en kvindes lejlighed på Gundorfslund. Det var kvinden, der ringede og alarmerede politiet.

Den 23-årige og den dræbte var kommet i slagsmål, og kvinden var løbet ud af lejligheden. Da politiet ankom til stedet, var døren låst. Efter noget tid åbnede den 22-årige døren, og han var smurt ind i blod.

Gik amok i grundlovsforhør

I det efterfølgende lukkede grundlovsforhør erkendte den 23-årige, at have dræbt den 40-årige.

Grundlovsforhøret endte dog dramatisk, da den 23-årig gik amok, da dommeren valgte at varetægtsfængsle ham. Betjentene i retten måtte lægge manden i håndjern og tilkalde assistance fra to patruljer for at holde manden i ro.

Anklagemyndigheden vil under dagens retsmøde nedlægge påstand om, at den 23-årige bliver dømt til anbringelse på Sikringsafdelingen i Slagelse.

Der ventes at falde dom fredag eftermiddag.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...