Ekspert: Fantastisk dansk trio

NORDJYSKEs håndboldekspert giver topkarakter til tre danskere

Niklas Landin spillede også mod nordmændene fremragende. Foto: Scanpix

Niklas Landin spillede også mod nordmændene fremragende. Foto: Scanpix

HÅNDBOLD:Det var et fokuseret dansk landshold, som bød gæsterne fra Norge velkommen til første del af den skandinaviske tvekamp, der venter ved dette VM. En stærkt spillende Landin i målet sørgede for at stille sig i vejen for de bolde, som et hårdt arbejdende dansk forsvar tillod at passere.

Uden at det på nogen måde lå i luften, at der skulle spilles med musklerne eller sættes grænser, så valgte det makedonske dommerpar at sende spillere fra begge hold ud i en lind strøm. Helt unødvendigt og i øvrigt et tema, som har været gentagende ved hele slutrunden indtil videre. Netop derfor skal der sendes stor ros til Henrik Møllgaard, som efter at René Toft måtte udgå, i mange forskellige konstellationer formåede at binde en dansk midtzone flot sammen. Norge bed dog fra sig og med et stærkt comeback bragte de spænding tilbage i kampen.

Tre danske topkarakterer

Mikkel Hansen – 6

Mikkel Hansen efterlader sjældent tvivl, og heller ikke i aftenens vigtige opgør. Helt fra kampens begyndelse var det tydeligt, at nummer 24 havde en plan, og at den skulle eksekveres. Alene i de første 30 minutter sendte en velspillende Mikkel Hansen bolden ind bag ved de norske målmænd syv gange, og derudover assisterede han med flere gode frispilninger. Danmark tillægges bare en yderligere dimension med PSG-spilleren i det spillehumør, og Mikkel Hansen løftede aldrig foden fra speederen, men bombede totalt 14 mål ind. Sammen med Rasmus Lauge var han der, da kampen skulle afgøres.

Rasmus Lauge – 6

I modsætning til de tidligere kampe ved denne slutrunder, så havde Rasmus Lauge lidt svært ved at finde den rigtige afstand til forsvaret og ikke mindst med at træffe de rigtige beslutninger. Det kostede lidt i kampens begyndelse på en velforberedt norsk defensiv. Men i takt med, at de norske forsvarsspillere måtte tildele Mikkel Hansen mere og mere opmærksomhed, var det som om, at der blev lidt mere tid, plads og rum til playmakeren - og så kom de gode aktioner. Med to meget vigtige scoringer, da det spidsede lidt til mod slutningen, var Rasmus Lauge med til at holde Norge væk og Danmark på sejrskurs.

Niklas Landin - 6

Der er målmænd, som har redninger og mange af dem, og så er der Niklas Landin, som ikke alene har alt dette, men som så også har rigtig mange af de helt store redninger, og som krydrer det med en lethed og en forudseenhed, som også piller modet ud af skytterne. I dag var han igen manden med de mange redninger, der i kampens første 45 minutter grundlagde en stor dansk føring.

Dagens "Kom igen”

Sander Sagosen.

Der var lagt op til sammenligning mellem de to PSG-bagspillere. Her blev en længe anonym Sander distanceret af Mikkel Hansen.

Karakterskalaen

0 = tag dig sammen

1 = dårlig

2 = under middel

3 = middel

4 = over middel

5 = glimrende

6 = verdensklasse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.