Coronavirus

Endnu en nordjysk kommune sniger sig over smittegrænse

Kun fire af de 11 nordjyske kommuner ligger under grænseværdien for, hvornår sundhedsmyndighederne anbefaler særlige tiltag

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Elever der skal fastholdes i stamklasserne, faste grupper i SFO og i skolegården, to ugentlige tests af medarbejdere og elever helt ned til 1. klasse, udendørs aflevering i børnehaven...

En række nordjyske kommuner har den seneste tid krydset et incidenstal på 400 coronasmittede pr. 100.000 indbyggere og dermed grænsen for, hvornår sundhedsmyndighederne opfordrer til særlige tiltag som følge af høj lokal smitte.

Fredag var det så Aalborg Kommunes tur til at krydse grænsen. Opgørelsen fra Statens Serum Institut fortæller om 919 nye smittede. Det giver et incidenstal på 416,13 - og dermed udsigt til, at de sidste to skoledage, inden den står på hjemmeundervisning, bliver lidt anderledes end planlagt.

I Nordjylland ligger kun Rebild, Thisted, Morsø og Læsø Kommune under grænseværdien - på landsplan er der 15 kommuner med incidenstal under 400.

Målt på incidenstal er Frederikshavn Kommune hårdest ramt i Nordjylland med 684,94 coronasmittede pr. 100.000 indbyggere - fredag blev der registreret 403 nye smittetilfælde.

Frederikshavn er skarpt forfulgt af Vesthimmerlands Kommune, der har et incidenstal på 679,97 efter at have registreret 247 nye tilfælde fredag.

Anbefalede tiltag ved høj lokal smitte

Gælder alle borgere i området:

- Det anbefales, at alle lader sig teste og bliver vaccineret.

Dagtilbud mv.:

- Opfordring om, at dagtilbud tilrettelægges, så børnene så vidt muligt holder sig inden for egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling

- Opfordring om, at aflevering og afhentning af børn foregår udendørs, hvis muligt.

Grundskoler, herunder SFO og fritidstilbud:

- Opfordring om, at undervisning så vidt muligt foregår i stamklasser i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning

- Opfordring om, at aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.

- Opfordring til to ugentlige test af børn fra 9-11 år, som ikke tidligere har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 måneder samt opfordring til 2 ugentlige tests fra 12 år og op, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet indenfor de seneste 12 måneder.

- Opfordring til så vidt muligt at opdele elever klassevist i frikvarterer og pauser.

- Opfordring til, at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser. Sociale arrangementer med primært socialt formål såsom klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.

- Opfordring til, at holde afstand blandt medarbejdere, forældre m.fl. Afstandsanbefalingen omfatter ikke elever og imellem elever og medarbejdere.

Efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler:

- Opfordring til to ugentlige test af børn fra 9-11 år, som ikke tidligere har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 måneder samt opfordring til 2 ugentlige tests fra 12 år og op, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet indenfor de seneste 12 måneder.

Kilde: Statens Serum Institut

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden