Fjordpark med i opløb om pris

Aalborg-projekt skal konkurrere med to andre om landskabspris

Lise Stenbro
Vestre Fjordpark i Aalborg er et godt eksempel på en multifunktionel platform for et aktivt udeliv, mener juryen. Arkivfoto: Michael Koch
Friluftsliv 13. oktober 2017 11:07

VESTBYEN: Vestre Fjordpark i Aalborgs Vestby er med i opløbet, når Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter inviterer til uddeling af Dansk Landskabspris 2017.

Det sker onsdag 25. oktober på Nationalmuseet i København, hvor fjordparken skal konkurrere med to andre finalister, nemlig Lindevangsparken på Frederiksberg og forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus i København.

I begrundelsen for udvælgelsen af Vestre Fjordpark står der blandt andet, at "der er skabt en solid og multifunktionel platform for aktivt udeliv. Brugernes behov for at være aktive sammen i naturen understøttes forbilledligt - med enkle og solide virkemidler". Men ifølge jurymedlem og landskabsarkitekt Bo Holm-Nielsen, er der alligevel hård konkurrence.

- I år har vi haft ekstraordinært mange indstillinger til Dansk Landskabspris. Det vidner om, at landskabsarkitekturen er ved at genvinde momentum i byggebranchen. Så juryen har haft travlt med at besøge de mange spændende sites, der både i skala og lokation har stor spredning. De tre nominerede projekter er alle flotte eksempler på nyere dansk landskabsarkitektur. De afspejler alle inspirerende og holdbare byrum, der er skabt i dialog med slutbrugerne, samtidig med at funktionelle krav til LAR (afledning af regnvand, red.), drift, anlægsøkonomi og æstetik går flot hånd i hånd, forklarer han.

Prisen overrækkes af kulturminister Mette Bock (LA), og der vil også være tale af kulturordfører Naser Khader (K) samt en paneldebat om “Nyt liv til offentlige by- og landskabsmiljøer".

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...