Flere hjemløse østeuropæere fylder i Aalborgs gader

Der er pres på varmestuerne efter stadigt flere hjemløse østeuropæere har fundet vej til Aalborg

Anders Sønderup
Jørgen Kim Lauritsen - Hus Forbi sælger og træt af alle de østeuropæere, der den sidste tid er kommet til Aalborg.
Aalborg 19. juni 2017 06:19 - Opdateret 19. juni 2017 08:25

AALBORG: De er kommet med drømmen om at skabe sig et bedre liv, få et job og tjene penge til at sende hjem. Men for en del brister drømmen, og de ender som gadefolk i et land, der helst ser dem forsvinde.

De seneste par måneder er der kommet stadigt flere hjemløse fra Østeuropa til Aalborg - så mange, at der er pres på de få steder i byen, hvor de er velkomne.

- Der er for mange nu, Det giver problemer på varmestuerne, og de ødelægger meget for os andre. De køber Hus Forbi af andre gadesælgere og skubber os ud. Folk bliver mistroiske overfor os, og jeg tror simpelthen ikke på, at de kan samle så mange flasker på en lovlig måde. Så mange er der slet ikke i Aalborg, siger Jørgen Kim Lauritsen, der sælger Hus Forbi forskellige steder i byen og selv er tidligere hjemløs.

Heller ikke blandt udsatte grønlændere - en anden voksende gruppe - er der den store begejstring for de nytilkomne. Der har været slagsmål mellem grupperne.

- De giver problemer, men de har det også svært. Og der er også gode mennesker imellem. Nogle rumænere er vi gode venner med, siger Birgitte Jensen, der kom fra Sydgrønland for fire år siden.

Hvorfor der kommer så mange østeuropæere lige nu, er det ikke noget klart eller statistisk sikkert svar på, men den øgede politiindsats i København kan være en del af forklaringen.

- Og så møder vi en del, der er rejst herop, fordi de har fået at vide, at Nordjylland er et godt sted at få arbejde, men det er det altså ikke, siger Martin Jensen, der er løjtnant og leder af Frelsens Hær sociale tilbud på Mølleplads i midtbyen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...