Fodboldprojekt fortsætter: Nu er skoler også med

Indsamling af fodboldudstyr til afrikanske børn er udvidet til også at omfatte svømmegrej og skoleting

WCCAF har været lidt underdrejet på grund af corona, men ifølge initiativtager Rasmus Birnbaum er projektet nu tilbage i højt gear. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

WCCAF har været lidt underdrejet på grund af corona, men ifølge initiativtager Rasmus Birnbaum er projektet nu tilbage i højt gear. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Selvom det aalborgensiske hjælpeprojekt, We Care About African Football (WCCAF), har ligget en smule underdrejet på grund af corona, er indsamlingen nu tilbage i højt gear.

Det fortæller initiativtager og CEO Rasmus Birnbaum, som glæder sig over, at projektet på de seneste også har fået opbakning fra en række skoler, der både har sagt ja til at opmagasinere og indsamle udstyr, de ikke længere selv har brug for.

- Det er så livsbekræftende at opleve den store velvilje, vi er blevet mødt med - blandt andet på Tornhøjskolen i Aalborg Øst, fortæller han.

WCCAF samarbejder med Klagon Highschool i Nungua i Ghana, og formålet med projektet er at hjælpe børn og unge, der ikke selv har råd til det, med brugt fodboldudstyr. På det seneste er indsamlingen dog også udvidet til at omfatte svømmegrej til den ghanesiske Blue Fin Swim Club, og ifølge Rasmus Birnbaum vil man også gerne modtage brugte skoleborde, penalhuse, skoletasker og lignende.

- På sigt håber jeg, at det på den måde kan blive en slags børn-hjælper-børn-projekt. For hvis vi løfter i flok, kan vi gøre mere, end vi måske selv tror, påpeger han.

Indtil videre er det lykkedes WCCAF at indsamle for omkring 48.472 kroner, men det kniber lidt med at få tingene afsted til Afrika i øjeblikket. Blandt andet på grund af corona - men også fordi man ikke vil sende tingene afsted, før man er helt sikker på, at der er hånd i hanke med, at de når frem til den rette modtager.

- Vi følger hele tiden udviklingen tæt, og foreløbig er aftalen derfor, at der skal en 40 fods container afsted med Mærsk i oktober 2022. Så der er plads til rigtig mange ting, og derfor ville det også være fedt, hvis der var endnu flere skoler, der kunne tænke sig at være med. Både borde, stole og meget andet, kan gøre en stor forskel for eleverne i Ghana, og derfor et det også et projekt, jeg personligt brænder meget for, understreger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.