Frivilligpris til lokal ildsjæl

Aktiv pensionist modtog kommunens frivilligpris 2021

Lisbeth Larsen (i midten) modtog Aalborg Kommunes Frivilligpris 2021. Her står hun sammen med FFrivilligrådets formand Winnie Lauritzen (tv.) og rådmand Mads Duedahl (th.).

Lisbeth Larsen (i midten) modtog Aalborg Kommunes Frivilligpris 2021. Her står hun sammen med FFrivilligrådets formand Winnie Lauritzen (tv.) og rådmand Mads Duedahl (th.).

AALBORG:Lisbeth Larsen har vundet Aalborg Kommunes frivilligpris til 10-års-jubilæet for ”Frivillig Fredag”.

Hæderen blev givet for hendes enorme blækspruttearbejde for foreningen ”Bedre Psykiatri Aalborg”, og uddelingen foregik i Kulturhuset Trekanten i Aalborg fredag aften.

- Det er meget overvældende, for der er så meget flot frivillighed i Aalborg, og at det så lige blev mig. Det rører mig dybt, sagde Lisbeth Larsen, da hun modtog prisen.

- Det her frivillige arbejde giver jo mit liv indhold. Og der var en gang en klog mand der sagde: Den, der har evnen, har også pligten. Jeg er selv pårørende til psykisk sygdom, og jeg har arbejdet i den kommunale verden og været i foreningerne, så jeg har alle forudsætningerne for at gøre noget. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med, tilføjede hun.

Der var i år 10 indstillede til prisen - ni ildsjæle og en enkelt forening, men en enig dommerkomité endte med at pege på Lisbeth Larsen i det stærke og variede felt.

Tidligere vindere af Aalborg Kommunes Frivilligpris

Aalborg Kommunes Frivilligpris – tidligere vindere

· 2020: Maja Munkhaus Olsen, Broen Aalborg.

· 2019: Reden Genbrug Aalborg, Ketty Kjær Pedersen

· 2018: Susanne Klitgaard Jonstrup, primus motor i Hjerteven

· 2017: Mona Thomsen, Den Sociale Café ”Hjerterummet”

· 2016: Astrid Camilla Jensen, FriRummet

· 2015: Netværksfamilier

· 2014: Ricardo Rodriguez frisør Chao Chao på Mølleplads

· 2013: Line Hansen, Fødselsdagskompagniet

· 2012: Jeanett Kaptain, frivilligt arbejde i Aalborg Øst

· 2011: Anders Steffensen, Proof of Life

· 2010: Nils Vinther, Hou Centerråd

· 2009: Margrethe Møller, Café Tumlingen

· 2008: Else Marie Bundgaard Nielsen, Den Sociale Skadestue

· 2007: Birte Thomsen, Skalborg Borgerhjælp

Kilde: Aalborg Kommune

Lisbeth Larsen er pensionist og har været frivillig i ”Bedre Psykiatri Aalborg” i seks år. De fire som formand, men selvom hun nu har ”droslet ned” og kun er næstformand, yder hun stadig et kæmpearbejde som blandt andet støtte til pårørende, bisidder ved møder med kommunen, eventmager og telefonrådgiver til alle der måtte have brug for hjælp.

- Det er så fortjent at Lisbeth Larsen nu får denne anerkendelse og hyldest. Hun har både arbejdet organisatorisk for at forbedre vilkårene for vores borgere med psykiske sygdomme, ligesom hun også i foreningen har haft alle mulige andre kasketter på. En sand blæksprutte. Jeg hæfter mig ved, at der i indstillingen står at hun ingen telefontider har - simpelthen fordi linjen altid er åben hos hende. Det altså imponerende. Og jeg er glad for hyldesten til hende og fokus på netop det område, fordi de socialt udsatte og folk med psykiske problemer har været isoleret fra fællesskaber her under covid-19, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Med Frivilligprisen 2021 følger - ud over hyldesten - en check på 5000 kroner, som skal bruges i foreningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden