Gigantisk kunstværk får millionstøtte

Kunstinstallationen Cloud City bliver en væsentlig del af omdannelsen af Spritfabrikkerne i Aalborg

Henrik Strømgaard
Illustration: Cloud City
Kunst 25. september 2017 10:22

AALBORG: En væsentlig del af omdannelsen af Aalborgs gamle spritfabrikker er den gigantiske kunstinstallation Cloud City.

Initiativtager Martin Nielsen har allerede haft succes med at indsamle de afgørende 100 millioner kroner til projektet. Dog strømmer det fortsat ind med støttekroner.

Af en pressemeddelelse mandag formiddag fremgår det, at Augustinus Fonden og Wagner Ejendomme kommer med sammenlagt 9,5 millioner kroner.

Augustinus Fonden begrunder sin støtte på 7,5 millioner med, at Cloud City ses som et internationalt trækplaster, der sætter Aalborg, Nordjylland og resten af Danmark på verdenskortet. Kunstværket udføres af Tomás Saraceno.

- Saraceno er en af den internationale samtidskunsts mest toneangivende kunstnere. Cloud City er et markant kunstværk, som vil give publikum mulighed for selv at bevæge sig rundt inde i værket og kan bidrage til at flytte grænserne for den måde, vi oplever kunst på i dag. Det vil givet også blive et varigt ikon for Aalborg, siger Frank Rechendorff Møller, der er direktør i Augustinus Fonden.

Henrik Strømgaard Illustration: Cloud City

Wagner Ejendomme taler om stolthed ved at være en del af "Aalborgs nye vartegn":

- Selvom Cloud City er et utrolig ambitiøst projekt, er vi ikke i tvivl om, at Aalborg fortjener kunst i ultimativ særklasse, siger Trine Wagner. Ud af de 100 millioner, som allerede er indsamlet til Cloud City, udgør Aalborg Kommunes bidrag på 25 millioner kr. et fleksibelt beløb, der enten kan bruges til etableringen af artcentret MonAA, kunstværket eller et miks af begge.

Det er en stolt initiativtager, der ser pengene trille ind:

- Hver og én donation betyder alverden for os, når vi har et mål om at forvandle spritgrunden for godt 500 millioner kroner. Vi er derfor meget taknemmelige for, at der fortsat er interesse i at støtte op om projektet, siger Martin Nielsen.

FAKTA

Cloud City

Værket Cloud City er skabt af den argentinske kunstner Tomás Saraceno og består af 68 glasmoduler, der hver måler 4,5 meter i diameter. Når de sættes sammen, vil værket nå en højde af 30 meter. Besøgende vil kunne træde ind i værket via taget på en af de eksisterende bygninger på spritgrunden. Værket vil kunne ses under indflyvning til Aalborg Lufthavn og forventes at blive et markant vartegn for byen.
Kunstinstallationen koster i alt 100 mio. kr., mens etableringen af et kunstcenter koster 107 mio. kr. Centret skal drives af en erhvervsdrivende, selvejende fond.
Arealet planlægges endvidere at huse det nye Aalborg Teater, et spiritcenter med mikrodestilleri, et chokoladeoplevelsescenter, torvehal/street food, boutique-hotel, almennyttige boliger og luksuslejligheder med mere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...