Flere snyder med corona-regler i Jomfru Ane Gade

Unge der "shopper rundt" giver i øjeblikket lidt udfordringer i Jomfru Ane Gade

Flere 'shopper rundt' i Jomfru Ane Gade, og det giver problemer for politiet. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Flere 'shopper rundt' i Jomfru Ane Gade, og det giver problemer for politiet. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

AALBORG:En af de store fordele ved Jomfru Ane Gade er, at diskotekerne ligger så tæt, at det er nemt at gå fra et sted til et andet, hvis man leder efter bedre stemning, god musik eller en bedre plads i baren.

Men med de nye corona-restriktioner er der sat en stopper for den mulighed, i hvert fald efter klokken 23 hvor diskotekerne ikke må lukke nye gæster ind.

Det har flere gæster dog fundet en måde at omgå, og det giver politiet en del udfodringer, skriver de i en pressemeddelelse.

- Det volder os lidt udfordringer i øjeblikket, at nogle gæster forsøger at bøje reglerne, når det gælder restaurationernes åbningstider, siger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Han forklarer, at flere gæster "shopper rundt" og besøger flere steder inden klokken 23. Hvert sted får de et stempel, som de så udnytter til fortsat at besøge forskellige diskoteker efter klokken 23.

Politiet er opmærksomme på, at det kan være svært for restauratørerne at håndtere problemet.

- Derfor har vi også tænkt os at være dem meget behjælpelige, siger Ole Kristensen og uddyber:

- Vi er helt sikre på, at alle er bekendt med reglerne, så vi vil kraftigt opfordre til, at man overholder dem. Det er til alles bedste. Og er man det mindste i tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må, så er både vi og restauratørerne klar til at svare.

Vil ikke afvise at bruge overvågning

Jomfru Ane Gade er fyldt med kameraer, som politiet kan bruge i forbindelse med forbrydelser og lovovertrædelser, som bliver begået i festgaden, og Ole Kristensen vil ikke afvise, at politiet også vil bruge overvågningsbillederne i forbindelse med brud på corona-reglerne.

I første omgang er forhåbningen dog, at øget patruljering vil løse problemet.

- Vi øger patruljeringen, og der er ingen tvivl om, at det vil have en præventiv effekt, siger han.

Hvem får bøden?

Hvis du trodser reglerne og forlader et diskotek efter klokken 23, for at gå ind på et andet, så risikerer du ikke selv at få en bøde. Bøden tilfalder diskoteksejeren, og derfor er det også i deres interesse, at der er styr på reglerne, og at de bliver overholdt.

Ole Kristensen erkender, at det kan være svært, når gæster f.eks. gerne må gå udenfor og ryge, og så gå tilbage ind på det diskotek, de er kommet fra.

- Der er ikke ret mange steder, hvor værtshusmiljøet er så tæt, som i Jomfru Ane Gade, og det kan være svært at forholde sig til, når man laver reglerne. Står du f.eks. udenfor Planet Pub i Aalborg Øst, så er der ikke så meget tvivl om, hvor du er kommet fra. I Jomfru Ane Gade er det mere komplekst, og derfor vil vi gerne være behjælpelige, siger politiinspektøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
LIVE fra Mink-sagen - nu taler politikerne ud
Luk