Tyveri

GPS i telefon afslørede pant-tyve: Stjal flasker for flere tusinde kroner

To rumænske mænd brød flere gange ind hos Dansk Retursystem i Svenstrup

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

SVENSTRUP:To rumænske mænd på 32 og 33 år blev 21. januar anholdt for at have stjålet 35 sække med flaskepant til en værdi af 12.500 kroner fra Dansk Retursystem i Svenstrup.

Politiet opdagede i forbindelse med en anden opgave i området et hul i indhedningen ved Dansk Retursystem, og de bad derfor virksomheden om at undersøge, om noget var stjålet.

En optælling viste i første omgang, at der manglede 94 sække med flaskepant - det blev dog senere nedjusteret til 35 sække.

Sidenhen stoppede politiet en bil, hvor de to rumænske mænd befandt sig i med fem sække fyldt med flaskepant. Det førte til en ransagning af deres hus i Storvorde, hvor politiet fandt yderligere 15 sække med flaskepant.

Pant samlet på ærlig vis

De to rumænske mænd nægtede sig skyldige i tyveriet, da de var for Retten i Aalborg. Mændene forklarede, at de var kommet til Danmark tre uger før anholdelsen for at samle pant - på ærlig vis. Det oplyser anklagerfuldmægtig Mathias Andersen, Nordjyllands Politi.

Under ransagning af de to mænds bopæl fandt politiet også en mobiltelefon, der tilhørte den ene af mændene. GPS'en i mobiltelefonen kunne afsløre, at manden havde været forbi Dansk Retursystem flere gange i dagene op til anholdelsen.

Begge de rumænske mænd blev idømt 50 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med seks års indrejseforbud.

- De modtog begge dommen og glædede sig egentlig bare til, at de kunne få lov at forlade landet, siger anklagerfuldmægtig Mathias Andersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst