Hash og vanvidskørsel: Må ikke køre bil i 10 år

23-årig fik fængselsstraf for hash og vilde køreture

AALBORG:En 23-årig mand fra Aalborg-området blev torsdag ved Retten i Aalborg idømt et halvt års fængsel, en bøde på 50.000 kr. og frakendt førerretten i 10 år.

Anklageren havde lagt op til, at den 23-årige skal udvises, men han slap med en advarsel i denne omgang.

Dommen vedrører 39 forhold, heraf besiddelse af 2,1 kg. hash, næsten 600 gram skunk (forædlet hash) samt besiddelse af knap 52.000 kr. og 1430 amerikanske dollars. Alt det fandt politiet i en bil samt ved ransagning i en lejlighed i Nørresundby. Politiet mener, at den store mængde hash skulle videresælges.

Politiet har også fundet en kniv, udformet som et kreditkort, samt en peberspray hos den 23-årige - overtrædelser af våbenloven.

Manden blev desuden dømt for flere tilfælde af vild kørsel. Blandt andet i Storvorde, hvor han kørte mindst 149 km/t på en vej, hvor hastighedsgrænsen er 80 km/t. Og i Aalborg, hvor hastighedsgrænsen var 60 km/t, blev han taget i at køre mindst 109 km/t, ifølge politiet.

Han blev også dømt for at køre bil, mens han var påvirket af kokain og andre "bevidsthedspåvirkende stoffer".

Ifølge anklager Eva Madsen erkendte den 23-årig en del af forholdene, men nægtede sig skyldig i andre anklagepunkter. Han modtog dommen.