Mistanke: Kvinde satte ild til møbler i sin egen lejlighed

Brand midt i Aalborg udviklede kraftig røg - 27-årig fremstilles i grundlovsforhør senere søndag

Både politi og beredskab måtte rykke ud. Foto: Jan Pedersen

Både politi og beredskab måtte rykke ud. Foto: Jan Pedersen

AALBORG:En 27-årig kvinde er tidligt søndag morgen blevet anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen lejlighed i Stormgade i Aalborg.

Det oplyser vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

Branden blev anmeldt til Nordjyllands Beredskab klokken 03.07.

- Da beredskabet kommer frem til branden, er lejligheden meget røgfyldt. Men døren er ulåst, og brandfolkene kan komme ind i lejligheden, hvor der har været ildløs, forklarer Kasten Højrup Kristensen.

Beredskabet fik hurtigt slukket ilden i den tomme lejlighed. Men det er ifølge vagtchefen ret tydeligt, at der med vilje er blevet sat ild til en sofa og andet møblement.

Lejlighedens beboer, den 27-årige kvinde, var ikke tilstede, men politiet fik via familie fat i kvinden, der nu er anholdt og sigtet for brandstiftelse.

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

Der var ifølge vagtchefen ikke den store fare for, at branden skulle brede sig til resten af etageejendommen i Stormgade, da ilden nærmest var gået ud af sig selv. Og naboerne i ejendommen blev ikke evakueret i forbindelse med branden.

- Men vi ser altid særdeles alvorligt på forsætlig brandstiftelse, og det kunne jo være gået meget værre, end tilfældet nu blev, siger Karsten Højrup Kristensen.

Ifølge ham har kvinden endnu ikke kunnet give en forklaring på, hvorfor hun har sat ild til møbler i sin egen lejlighed.

- Det skal den videre efterforskning forsøge at fastslå, siger vagtchefen.

Der skal nu foretages tekniske undersøgelser af brandstedet - muligvis allerede søndag.

Politiets jurister har søndag formiddag besluttet, at kvinden skal fremstilles i grundlovsforhør. Det sker ved Retten i Hjørring søndag over middag. Her bliver hun sigtet efter straffelovens paragraf 180 for forsætlig ildspåsættelse og for derved at bringe andres liv i fare.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.