21-årig mand fængslet: Sprøjtede med peberspray mod politiet

Der opstod tumult, da to mænd blev tilbageholdt af politiet ved Nytorv

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En 21-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet frem til 23. maj ved et grundlovsforhør i Aalborg. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Mathias Andersen. Fængslingen sker efter en episode, som foregik torsdag aften i centrum af Aalborg.

Klokken 18.58 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en butik på Bredgade, hvor to yngre mænd havde skabt uro i butikken.

- Politiet modtog en anmeldelse om, at den 21-årige mand havde taget lightergas i munden, sat ild til og på den måde sendt en flamme mod ekspedienten, oplyser anklager Mathias Andersen.

De to mænd forsvandt i retning mod Nytorv, men politiet fik øje på to personer, som svarede til det signalement, personalet i butikken havde givet.

- Da politiet tager kontakt til dem, trækker en af mændene en peberspray og sprøjter en betjent i ansigtet, fortæller vagtchef Jesper Sørensen fra Nordjyllands Politi.

Det får betjentene til at tilkalde forstærkning, men det lykkedes, trods pebersprayen, patruljen at få tilbageholdt de to mænd tæt ved Nytorv.

Mændene blev anholdt, og den 21-årige mand er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør. Han er sigtet for forsøg på grov vold mod ekspedienten, for grov vold og desuden for vold mod tjenestemand. Herudover er han sigtet for at overtræde våbenloven ved at have pebersprayen med sig. Mandens kammerat er løsladt efter endt afhøring.

Den 21-årige har erkendt, at han havde pebersprayen på sig. Han kærede ikke fængslingen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.