KV17 Aalborg

LA sendt ud af byrådet

Både Enhedslisten og Radikale Venstre måtte sige farvel til et mandat, da Thomas Kastrup-Larsen gjorde rent bord

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Knus og glæde i den socialdemokratiske lejr, her Thomas Kastrup-Larsen (S) og Mai-Britt Iversen (S)

AALBORG:Der var vindere og tabere og tabere ved gårsdagens kommunalvalg, og det var ikke svært at aflæse på ansigtsudtrykkene, hvem der var i hvilken lejr.

En af taberne blev Liberal Alliance, som vælgerne stemte ud af byrådet. Det betyder et farvel til Hans Peter Beck, der sammen med partiet således fik en periode i byrådet.

- Det er jo vælgernes dom, sådan er det, sagde Hans Peter Beck.

Om årsagen siger han.

- Lige nu ser det ud til, at det har kostet os ret meget, at vores tidligere kandidat Carsten Kristensen er blevet venstremand. Der røg lige 400-500 stemmer der, og dem kunne vi godt have brugt nu i hvert fald, sagde Hans Peter Beck.

Med hensyn til om det er slut, siger han.

- Det betyder, at jeg får mere fritid.

Han har ikke taget stilling til, om han vil fortsætte i politik.

EL mistede en

Enhedslisten tordnede ind i byrådet i sidste periode med tre mandater, men denne gang må partiet sige farvel til et mandat, så der i næste byrådsperiode vil være to byrådsmedlemmer fra Enhedslisten.

- Sidste gang kom vi i byrådet, hvor vi mere end firedoblede vores stemmetal, og den her gang taber vi lidt, og det betyder så, at vi taber et mandat, og det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt. Det er vi kede af, vi synes selv, at vi har gjort en god indsats i byrådet og ført en god valgkamp. Men tilbage står, at Thomas Kastrup helt entydigt har så at sige taget stemmer fra alle partier og også fra os, sagde Per Clausen.

Han tror, at det seneste budgetforlig har givet vælgerne det indtryk, at Thomas Kastrup-Larsen samler alle partier i byrådet.

- Det har også svækket vores kritik i situationen, men det fortryder vi ikke, for det var fagligt rigtigt at være med i den aftale, sagde Per Clausen.

I øvrigt forventer han, at Enhedslisten beholder en rådmandspost med to mandater.

- Det ser det ud til, og det går vi efter, sagde Per Clausen med henvisning til, at Lasse P. N. Olsen (EL) igen skal være miljø- og energirådmand

Radikale mistede en

Radikale Venstre mistede også et mandat ved kommunalvalget, så det betyder et farvel til enten Daniel Nyboe Andersen eller Jørgen Hein.

Daniel Nyboe Andersen (RV) tog det dog fattet.

- Det er som forventet. Vi har en borgmester, der er populær, og det kan man se af resultatet, og det er sådan set ikke nogen overraskelse, sagde Daniel Nyboe Andersen.

Han var ikke skuffet.

- Nej, det er jeg sådan set ikke, det er som forventet. Sidste gang fik vi jo først mandatet på de alleresidste stemmer på det allersidste valgsted. Vi vidste jo godt, at vi bare skulle vippe med det ene øjenbryn, så var det væk. Med så populær en borgmester og en lille tilbagegang på landsplan, så var det jo nærmest umuligt, så det havde vi ikke regnet med, sagde Daniel Nyboe Andersen.

Han er overrasket over, hvor rent bord Thomas Kastrup-Larsen har gjort.

- Det er en overraskelse, hvor meget han har ryddet bordet. Men det er ingen overraskelse, at han har fået mange stemmer, det har vi godt alle sammen vidst, sagde Daniel Nyboe Andersen.

Han var imponeret over den Socialdemokraternes valgsejr.

- Det er imponerende, sagde Daniel Nyboe Andersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst