Lejlighed brændte ud: Telefonen reddede sovende beboer

Køkkenet på femte sal er brændt helt væk

 <i>Arkivfoto: Nicolas Cho Meier</i>

Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

AALBORG:Det var telefonen, der mandag aften reddede en mandlig beboer, da der udbrød brand i hans lejlighed på femte sal på Konvalvej i Aalborg.

- Han havde sat noget mad over og var så faldet i søvn. Der er så gået ild ude i køkkenet, men heldigvis bliver han vækket af en telefon, der ringer, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mads Hessellund.

Nordjyllands Beredskab blev kaldt til stedet kl. 19.25, hvor man kunne se sort røg stå ud af vinduerne fra lejligheden.

Beboeren, der selv havde slået alarm, var kommet ud af lejligheden, og naboerne havde også selv fundet vej ned på gaden, fortæller indsatsleder Henrik Christensen fra Nordjyllands Beredskab.

Brandfolkene fik hurtigt ilden under kontrol, men mens de øvrige lejligheder slap nådigt fra branden - kun den nærmeste nabo fik en smule røgskade - er lejligheden, hvor branden opstod, hårdt medtaget.

- Køkkenet er fuldstændig brændt væk og resten er lejligheden er meget røg- og sodskadet. Heldigvis er der tale om et svalegangsbyggeri, hvor lejligheden kun delte fordelingsgang med én anden lejlighed. Derfor er der kun kommet en smule røg ind i lejlighederne ovenpå, fortæller indsatslederen.

Beboeren var umiddelbart ikke kommet noget til, men blev rutinemæssigt kørt til tjek for røgforgiftning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden