Millioner skal gøre skoleledelser bedre

40 skoler i Aalborg skal være med i nyt projekt, der støttes af A. P. Møller Fonden

Tofthøjskolen i Storvorde er en af dem, der allerede har gjort sig erfaringer med et lignende projekt. Arkivfoto: Martin Damgaard

Tofthøjskolen i Storvorde er en af dem, der allerede har gjort sig erfaringer med et lignende projekt. Arkivfoto: Martin Damgaard

AALBORG:En bevilling på 15 mio. kroner fra A. P. Møller Fonden skal gøre skoleledelserne i Aalborg Kommune dygtigere til gavn for medarbejdere, forældre og elever.

Projektet, som hedder ”Professionel Læringsledelse”, er en videreudvikling af ”Ledelse for øget læring”, der har kørt på ti af kommunens skoler siden 2018, og resultaterne herfra tegner lovende.

- Det har gjort mig skarpere i min pædagogiske ledelse, og jeg er blevet meget bedre til at analysere, prioritere og implementere, fortæller leder af Tofthøjskolen i Storvorde Jakob Graversen til en pressemeddelelse.

Udover at bygge på erfaringer, der således allerede er afprøvet i praksis, er det ifølge skolechef Mads Rune Jørgensen vigtigt, at det ny projekt ikke fjerner ledelsesfokus og nærvær ude på skolerne.

- Rigtig meget af skoleledelsernes læring i projektet foregår via såkaldt aktionslæring, hvor de bringer tilegnede metoder ind i dagligdagen på skolen og ind i dialogen og sparringen med medarbejderne. Det er mit håb, at medarbejdere, forældre og elever hurtigt kan drage nytte af de ekstra redskaber, kompetenceløftet giver vores ledere, forklarer han.

Professionel Læringsledelse

40 skoler deltager.

Indsatsen begynder i efteråret 202 og forventes afsluttet i 2023.

A. P. Møller Fonden har 14.820.000 kroner til kompetenceløftet.

Projektet omfatter 40 skoler, og det igangsættes allerede på en del af disse i efteråret. Indsatsen koncentreres om fem fælles temaer - nemlig elevernes læringsmiljø, ledelseskvalitet, elevernes faglige resultater, skolens undervisningskvalitet og det professionelle læringsfællesskab.

Det er dog samtidig et væsentligt element i projektet, at der - under de fælles overskrifter - er plads til det, der er vigtigt på den enkelte skole. Herudover har man i projektet søgt at tage højde for den virkelighed, der præger dagligdagen på en typisk dansk folkeskole, så der både bliver plads til dagligdag, nytænkning og udvikling.

Med baggrund i en konkret analyse af de enkelte skolers situation og behov, vil skolerne således modtage en individuelt tilrettelagt støtte undervejs i projektet.

Når forløbet er tilrettelagt og på plads forventer skoleforvaltningen, at projektet kommer til at opleves som en gevinst ude på skolerne og bidrager til det, det hele handler om - nemlig at børn og unge i Aalborg Kommunes skolevæsen har det godt, lærer noget og får de bedste muligheder for at udvikle sig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.