Morgenstrejke foran sygehus: - Det hjælper ikke, at vi kun snakker om det i kaffestuen

Mandag morgen har en større gruppe sygeplejersker fra Aalborg Universitetshospital afbrudt deres arbejde for at vise deres utilfredshed

Mandag morgen stillede flere sygeplejersker sig ud foran hovedindgangen til Aalborg Universitetshospital. Foto: Torben Hansen

Mandag morgen stillede flere sygeplejersker sig ud foran hovedindgangen til Aalborg Universitetshospital. Foto: Torben Hansen

AALBORG:Mandag morgen har flere anæstesi- og operationssygeplejersker på Aalborg Universitetshospital Syd nedlagt deres arbejde.

Stadig iført uniformer stillede de sig kort inden klokken 08.00 ud foran sygehusets hovedindgang og efterfølgende helt ud til Hobrovej.

For selvom det ikke var planlagt, og de hverken havde medbragt røde t-shirts eller bannere, besluttede de sig tidligt mandag morgen for at slutte sig til den sygeplejerskestrejke, som også finder sted på Rigshospitalet i København i dag.

- Vi vil vise politikerne, at vi ikke er tilfredse med regeringsindgrebet, og at vi ikke er færdige med at kæmpe vores kamp, fortæller Camilla Carus, som er anæstesisygeplejerske på Aalborg Universitetshospital og en af de strejkende.

Hun fortæller, at omkring 35 sygeplejersker har samlet sig udenfor hospitalet. Det gælder sygeplejersker fra anæstesiafsnittet, ortopædkirurgisk afdeling og neurokirurgisk afdeling. Strejken sker i strid med deres overenskomst.

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

Sidst i august vedtog et flertal af Folketingets partier at afslutte den ti ugers lange sygeplejerskestrejke med et lovindgreb. Inden da strejkede flere tusinde sygeplejersker for at opnå bedre løn og arbejdsvilkår.

Camilla Carus påpeger, at der ikke er længe til regionsrådsvalg, og at sygeplejerskerne håber, at de med strejken i dag kan sende et klart budskab til politikerne

- Det hjælper ikke, at vi kun snakker om vores utilfredshed i kaffestuen, fastslår hun.

Strejken fortsætter ind til klokken 08.45 mandag morgen.

For patienter betyder morgenens strejke, at operationer kan blive udskudt.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.