Nej til fælles skoleledelse: Forligspartier dropper upopulær beslutning

Besparelse skal i stedet findes på skoleledelse generelt samt nedskæringer i skoleforvaltningen

Forældre til børn på de mindste skoler i Aalborg Kommune - som for eksempel her i Bislev - kan ånde lettede op.Arkivfoto: Martin Damgaard

Forældre til børn på de mindste skoler i Aalborg Kommune - som for eksempel her i Bislev - kan ånde lettede op.Arkivfoto: Martin Damgaard

AALBORG:Efter massiv kritik fra forældrene på kommunens mindste små skoler, har partierne bag det seneste budgetforlig i Aalborg Kommune netop besluttet at droppe et forslag om, at de små skoler skal dele ledelse med en større skole.

- Det har vi gjort fordi, der har været et langt forløb, hvor der er kommet rigtig meget kritik. Og samtidig har der også været rigtig mange, som har frygtet, at det handlede om, at vi ville lukke de små skoler. Og selvom det aldrig har været vores intension, har vi valgt at lytte til den kritik, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han understreger, at en ny model for fælles skoleledelse også kræver, at skolerne bakker op. Og det er der stort set ingen, der har gjort.

- Men vi har dog haft en god og konstruktiv dialog med mange af dem, og derfor vil vi også gerne tage nogle af de ting og forslag, der er kommet frem i den forbindelse, med videre, tilføjer borgmesteren.

Besparelsen, der udgør 2 mio. kroner i 2021 og 3 mio. kroner i de efterfølgende år skal i stedet findes ved at spare 1,5 mio. kroner på skoleledelse generelt samt 0,5 mio. kroner på ledelse i skoleforvaltningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.