Nordjysk fødevarevirksomhed får ny ejer

Norsk investeringsselskab overtager aktiemajoriteten i Geia Food

Anders Abildgaard
Geia Food leverer frosne og ferske fødevarer samt drikkevarer til samtlige dagligvarekæder i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Foto: Geia Food
Erhverv 13. oktober 2017 14:23

AALBORG: Den aalborgensiske virksomhed Geia Food, der handler med fødevarer i hele Norden, får ny hovedaktionær. Det norske investeringsselskab Credo Partners overtager pr. 1. december 55 procent af aktionerne. Samtidig udvider den daglige ledelse med adm. direktør Claus Ravnsbo i spidsen sit medejerskab.

Hvor mange millioner de tre nuværende hovedaktionærer i Geia Food - Keld Gregersen, Lau Lejgaard og Jens Junge Mortensen - får for deres aktier, ønsker parterne ikke at oplyse.

Geia Food er vokset stærkt gennem de seneste år og rundede i fjor en omsætning på 1,1 milliard kroner.

- Med den nye kapitalstærke hovedaktionær i ryggen får vi en unik chance for yderligere at sætte fart på væksten. Vi forventer at vokse både organisk og gennem opkøb. Især i Sverige satser vi på opkøb, men det kan også blive i Danmark og Norge, oplyser Claus Ravnsbo.

- Vi har desuden aktiviteter i Baltikum, Grønland og Island, men har ingen ambitioner om at ekspandere i Europa i øvrigt, tilføjer han.

Potentiale til førerposition

Credo Partners, der blev stiftet i 2003, har som speciale at investere i virksomheder og udvikle dem i tæt samarbejde med ledelsen. Selskabet har en del investeringer inden for fødevaresektoren, herunder Globus Wine i København, som blev købt sidste år.

- Vi ser Geia Food som en særdeles attraktiv virksomhed for yderligere vækst i de nordiske lande. Virksomheden har potentiale til at opnå en førerposition i sin branche, siger Gudmund Killi, adm. partner i Credo Partners.

Geia Food blev til i 2013 som en fusion af A Frost med hovedsæde i Aalborg og Mortensen Food i Skælskør. De to firmaer havde speciale i henholdsvis frosne og ferske fødevarer og havde i vidt omfang de samme kunder.

Bag A Frost stod Keld Gregersen og Lau Lejgaard, mens Jens Junge Mortensen lagde navn til Mortensen Food. De tre fortsætter nu som mindretalsaktionærer, altså passive investorer i Geia Food.

Virksomheden vil fortsat have hovedsæde i Aalborg samt afdelinger i Skælskør, Oslo, Stockholm og Helsinki. Geia Food har i øjeblikket 63 medarbejdere, heraf de 33 i Aalborg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...