Nu har DGI Huset i Nordkraft overskud

Ny direktør har fået god start

DGI Huset Nordkraft har landet sit første overskud. Arkivfoto: Torben Hansen
Aalborg 14. april 2018 15:42 - Opdateret 16. april 2018 14:34

AALBORG: For første gang i DGI Huset Nordkrafts historie kommer den erhvervsdrivende fond ud med et plus på bundlinjen. Fondens bestyrelse har netop godkendt regnskabet for 2017, der viser et overskud på kr. 200.000.

- Resultatet er lidt bedre end det, vi budgetterede i starten af året. Men det er meget tilfredsstillende og et udtryk for, at bestyrelsen sammen med de mange engagerede medarbejdere, har fulgt den forretningsplan, der blev vedtaget i 2012. Her besluttede vi målrettet at arbejde efter som minimum at få balance i økonomien med udgangen af 2017, siger fondens formand Henrik Thomsen og tilføjer:

- Vi har været meget bevidste om, at 2017 var et år, hvor vi både skulle skabe balance og samtidig sikre et skifte på direktørposten. Carina Lind Husum afløste i oktober Troels Knudsen på direktørposten, og hun har således fået en rigtig god start og har samtidig en væsentlig andel i resultatet, da hun forud var daglig leder af huset. Vi er ikke sat i verden for at skabe overskud til udlodning, men vi skal hele tiden gå efter at skabe den balance i økonomien, der samtidig kan sikre en god udvikling i husets aktiviteter.

Hård konkurrence

DGI Huset Nordkraft direktør Carina Lind Husum noterer også med tilfredshed resultatet.

- Omsætningen på de fleksible motionstilbud er væsentligt bedre en budgetteret. Selvom vi budgetterede med en stigning på 17 procent i forhold til 2016, så er vi lykkedes med at skabe et endnu bedre resultat. Vi ved at konkurrencen er hård på dette marked, men vi har hele tiden fokus på at udvikle vores mange forskellige tilbud og produkter. Og det er lykkedes.

- Det er også glædeligt, at de sundhedsfremmende tiltag, som er udviklet i samarbejde med Aalborg Kommune er blevet godt modtaget og flittigt brugt. Den Grønne Cafe har i 2017 leveret et overskud på 58.000 kr.. Erfaringen viser, at satsningen i fremtiden vil ligge på øget salg af forplejning til møder og konferencer, samt udlejning af lokaler hertil. Og vi kan konstatere, at vi er ved at være godt med i konkurrencen med de andre udbydere af møder og konferencer, fordi vi tilbyder et særligt produkt.

Nødvendige forbedringer

Udviklingen gør, at man hele tiden har fokus på at investere i nødvendige forbedringer i huset. Der er i 2017 blevet opsat nye LED lamper og brandmeldere i DGI Hallen. Derudover vil man investere i nødvendigt udstyr i forhold til de fleksible motionstilbud og henover sommeren forbedres køkkenfaciliteterne, således at man fortsat kan håndtere og udvikle møde- og konferenceaktiviteterne.

- Vi forventer, at der i 2018 vil være fortsat vækst på området: fleksible motionstilbud, samt leje af møde lokaler og idrætshaller og sale, samt forplejning. Og det er et udtryk for både realisme og optimisme, at vi tror på endnu et overskud i 2018. Vi hviler ikke på laurbærrene, for vi ved, at vi hele tiden skal yde det bedste og være på forkant. Men årsresultatet er et godt afsæt til et fortsat stort engagement og gå på mod hos vores meget engagerede medarbejder, der er en væsentlig del af resultatet, slutter Carina Lind Husum

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...