Aalborg

Nu skal rotterne i Aalborg dø

Aalborg Kommune firedobler budget til rottebekæmpelse

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Karsten Thomsen fra Mortalin - der her er fotograferet i Østre Anlæg - er leder for ansatte, der skal bekæmpe rotterne i Aalborg Kommune. Han oplyser, at to rotter i løbet af et års tid kan blive til 900 eksemplarer i løbet af et års tid, hvis betingelserne er optimale.

AALBORG:Rotterne er på fremmarch i Danmark. To rotter bliver til 900 eksemplarer på et år, hvis fødemulighederne er optimale.

Og milde vintre har givet gunstige betingelser, og det kan blandt andet mærkes i Aalborg Kommune, hvor antallet af anmeldelser indenfor det seneste år er vokset med mere end 10 procent.

Derfor bliver der nu sat massivt ind: Aalborg Kommune firedobler således budgettet til bekæmpelsen.

- Der er sket en kraftig stigning i antallet af anmeldelser af rotter. Så der er simpelthen et behov for, at der sker noget, fortæller kommunens miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL).

1. september er skiftedag

Den nye "rottehandlingsplan" for Aalborg Kommune blev onsdag præsenteret på et pressemøde i Østre Anlæg - ét af de steder i Aalborg, der er plaget af rotter.

Selve planen træder i kraft 1. september - og det er firmaet Mortalin, der har vundet kontrakten, som gælder i de kommende fire år.

Hidtil har 2,5 ansatte været beskæftiget med at bekæmpe rotter i Aalborg - men fremover bliver otte beskæftiget med opgaven..

Dyrere for borgerne

I og med at budgettet til rottebekæmpelsen altså skal firedobles, så vokser også betalingen for borgerne i Aalborg Kommune, forklarer Lasse P. N. Olsen.

- Det betyder helt konkret, at hvis man bor i en villa, der er vurderet til tre millioner kroner, så skal man - i stedet for at betale cirka 50 kroner om året - betale cirka 200 kroner om året. Det er den måde, vi kan finansiere det på.

Rådmanden forventer dog ikke nogen nogen stor opstandelse over den ekstra udgift for skatteyderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst