Nye p-pladser på vej: Nu bliver det lettere at parkere tæt på Zoo

Græs-parkering nær turistattraktioner får en overhaling

Der er gjort temmelig meget for er forbedre forholdene på pladsen -  blandt andet ved hjælp af skærver, jord og specielle plastmåtter. Foto: Torben Hansen

Der er gjort temmelig meget for er forbedre forholdene på pladsen - blandt andet ved hjælp af skærver, jord og specielle plastmåtter. Foto: Torben Hansen

AALBORG:Der er måske hjælp på vej til de gæster i Aalborg Zoo, Aalborg Tårnet og Skydepavillonen, der har svært ved at finde et sted at parkere. Aalborg Kommune er i hvert fald i gang med at forbedre de midlertidige p-pladser, der har er indrettet på en del af den tidligere festplads i Mølleparken.

- Vi har jo også haft nødparkering eller midlertidig parkering der før - for eksempel i højsæsonen eller når der er julemarked i zoo. Men nu gør vi dem bare noget bedre, og samtidig laver vi også en klarere afgrænsning mellem pladserne og parken, fortæller afdelingsleder i Park & Natur i Aalborg Kommune Hans Tophøj.

Han understreger, at p-pladserne stadig vil kunne fjernes eller inddrages, hvis der for eksempel skal være koncert eller lignende på arealet igen. Men modsat tidligere bliver de nu befæstet ordentligt - blandt andet med et lag skærver, et lag af jord, der kan tåle et vist tryk samt måtter af genanvendt plast, der har så store huller, at græsset kan vokse op gennem det.

- På den måde slipper vi også af med det lidt rodede udseende, hvor der blandt andet har været lagt plader ud, for at bilerne ikke skal køre fast. For de har desværre påvirket eller ødelagt græsset på arealet det meste af sommeren, forklarer Hans Tophøj.

et er ikke sikkert, at den forbedrede parkeringsplads med plads til cirka 70 biler, når at blive helt færdig til zoos store julemarked. Torben Hansen

et er ikke sikkert, at den forbedrede parkeringsplads med plads til cirka 70 biler, når at blive helt færdig til zoos store julemarked. Torben Hansen

Ifølge Martin Urban, der har stået for den ny udformning, bliver der cirka 70 p-pladser, der afgrænses fra den øvrige park af pullerter, der kan sænkes, hvis arealet skal bruges til andre formål.

- Så der bliver ikke bare åbnet for parkering i selve parken, for antallet af pladser er de stort set det samme, som det har været hidtil, forklarer han.

Parkeringspladserne i Mølleparken når formentlig ikke at blive helt færdige til det forventede ryk-ind til zoos julemarked, så der vil de stadig være dækket med plader - blandt andet for at give græsset i den ny plast-armering en chance for at vokse op. Til gengæld kan bilister, der har behov for at holde på pladsen, glæde sig til, at der fremover vil være knap så mørkt. I forbindelse med forbedringerne vil der nemlig også blive etableret en ny midlertidig belysning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.