Coronavirus

Nyt smittetilfælde: 21 ansatte på sygehus sendt hjem

Smittet medarbejder var i kontakt med både patienter og personale

21 medarbejdere på Aalborg Universitetshospital er sendt hjem. Foto: Peter Mørk

21 medarbejdere på Aalborg Universitetshospital er sendt hjem. Foto: Peter Mørk

AALBORG:I alt 21 medarbejdere på Aalborg Universitetshospital Syd er sendt hjem, efter en medarbejder i Fysioterapien er konstateret smittet med corona/covid-19.

Desuden er 12 patienter isoleret, indtil de er testet fri for smitte.

Hverken de hjemsendte medarbejdere eller patienterne har fået konstateret covid-19, men da den smittede medarbejder ikke havde symptomer og var på arbejde i fire dage, har man fundet frem til, hvilke patienter og andre ansatte vedkommende har været i kontakt med.

Derfor skal de alle testes, oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Vi oplever løbende smittetilfælde. Det viser vigtigheden af at lade os teste massivt, så vi hurtigt kan komme i gang med smitteopsporing og inddæmme smitten, siger Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, i pressemeddelelsen.

Hospitalerne i Region Nordjylland har haft flere mindre udbrud af smitte, og der er omfattende beredskaber og retningslinjer for smitteopsporing.

- Det giver selvfølgelig et stort pres på afdelingerne, når personale bliver hjemsendt - i dette tilfælde 21. Det er et stort arbejde med smitteopsporingen, men det er den rette vej at gå, siger Michael Braüner Schmidt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.