Eksplosiv passagervækst i Aalborg Lufthavn: Så mange rejser gennem lufthavnen

Det begynder så småt at lysne for Aalborg Lufthavn

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

AALBORG:Coronapandemien har gjort et stort indhug i antallet af passagerer i Aalborg Lufthavn det seneste års tid. Men flyene begynder så småt at få luft under vingerne igen, og det kan mærkes i Aalborg Lufthavn.

Den yderligere genåbning af Danmark, påskeferien og genåbningsplanen for rejseaktiviteter har haft en positiv indflydelse på indenrigstrafikken i april, hvor særligt København og Bornholm var populære destinationer for nordjyderne, skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Lufthavnen har således oplevet en stigning fra marts til april på 36,5 procent flere passagerer.

– Hvert år ser vi naturligt flere fritidsrejsende omkring ferie- og helligdage end på andre dage, hvor i år ikke er nogen undtagelse. Det beviser, at rejselysten trods alt er intakt og stigende i takt med, at genåbningens forskellige faser rulles ud.

- Eksempelvis er det nu muligt at tage en tur i Tivoli i København og nyde en frokost i Nyhavn. Derudover er der endelig kommet et tiltrængt fokus på en genåbning af rejseaktiviteten, der dog stadig befinder sig i den indledende fase, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Passagertal Aalborg Lufthavn

Antal passagerer i april 2021:

27.793 (indenrigspassagerer 26.716)

Antal passagerer i marts 2021:

20.385 (indenrigspassagerer 18.962)

Antal passagerer i april 2020

1123 (inderigspassagerer 1121)

I april 2021 var der ikke fremskridt at spore i udenrigs- og chartertallene, der mere eller mindre er status quo i forhold til sidste måned. Dog forventes det at vende i løbet af maj og juni, da erhvervsrejser nu igen betegnes som nødvendige rejser.

Rejsevejledningerne er nu heldigvis ikke længere statiske, som de har været i de sidste mange måneder. De ændrer sig for uge til uge, som giver en snært af optimisme i branchen, men der er stadig lang vej til den så velkendte og frie måde at rejse på.

- I den første fase er rejserestriktionerne dog blevet lempet for erhvervslivet, der nu kan genoptage deres rejseaktivitet i et vist omfang – noget der blandt andet betyder, at KLM fra slut maj vil flyve to gange dagligt fra Aalborg Lufthavn, lyder det fra Niels Hemmingsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.