Nu er det bekræftet: Borgmester smittet med corona

Mandag blev Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, testet positiv for coronavirus ved en kviktest. Nu har han modtaget svaret på den mere præcise PCR-test

En PCR-test bekræfter, at Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er smittet med coronavirus. Arkivfoto

En PCR-test bekræfter, at Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er smittet med coronavirus. Arkivfoto

AALBORG:Mandag morgen skrev Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, på sin Facebook-profil, at han ved en kviktest var testet positiv for corona samme dag.

Borgmesteren har nu modtaget svaret på den mere præcise PCR-test, som bekræfter, at han er smittet med coronavirus.

Selvom han i Facebook-opslaget fra mandag skrev, at han havde milde symptomer, har han det i øjeblikket godt og mærker ikke længere til dem.

- Lige nu har jeg det faktisk ret fint. Det virker til, at jeg er kommet nemt igennem det. Man kan jo aldrig vide, om det kommer tilbage, men indtil videre og på nuværende tidspunkt er jeg nok, hvad jeg vil kalde for symptomfri, siger han.

Thomas Kastrup-Larsen har siden mandag isoleret sig alene i en sektion i sit hjem, hvor han kan undgå fysisk kontakt med sin familie. Herfra kan han til dels stadig varetage sit arbejde online.

- I og med at jeg er symptomfri, er jeg begyndt at tage nogle møder på de elektroniske platforme, fortæller han.

Borgmesteren glæder sig over, at han, som det ser ud lige nu, er sluppet let.

- Jeg tager en dag ad gangen og tager det helt stille og roligt. Og så tager jeg den derfra. Og hvis jeg er heldig, at det bliver et mildt forløb, så er det jo kun positivt.

- Jeg tænker jo også bare på mange af de mennesker, som ikke har haft et mildt forløb, og hvad det har betydet for dem, siger han.

Ukendt smittested

Borgmesteren ved stadig ikke, hvordan han er blevet smittet.

Fredag var han på stadion i Aalborg, men AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, forsikrer, at der blev stillet samme krav til Thomas Kastrup-Larsen og de andre deltagere i VIP-loungen som til resten af publikum på stadion.

Det betyder, at de alle skulle vise coronapas, at der blev holdt afstand og brugt værnemidler, og at smittesporingen ville have kontaktet alle, hvis der skulle have været smittede tilstede på stadion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.