Piraterne nærmer sig skatten

Der kan være guldfest allerede fredag aften

Søren Olsson
Aalborg Pirates er nu kun en sejr fra guldet efter endnu en flot præstation. Arkivfoto: MIchael Koch
Aalborg Pirates 17. april 2018 22:46 - Opdateret 18. april 2018 07:52

ISHOCKEY: Efter 37 års tørke, så ser det ud til, at Aalborgensisk ishockey endelig kan lugte guld. Med sejren på 3-1 i Herning tirsdag aften er Aalborg Pirates i hvert fald særdeles tæt på at være nået frem til krydset midt på sæsonens skattekort.

Holdet fører nu 3-0 i serien, og allerede fredag aften kan der være lagt op til et brag af en fest i en allerede nu udsolgt Cool East Arena.

I første periode var det tydeligt, at Herning-spillerne havde fået en opsang efter to særdeles pauvre indsatser i de første finalekampe, og der var kommet mere fart i skøjterne hos de blå ræve.

Men chancemæssigt udmøntede det sig ikke i meget.

De første 10 minutter var nærmest uden de store tilbud, og Pirates fik et par fornuftige muligheder ved først Sonny Hertzberg, der kunne se et styret trækskud reddet af Simon Nielsen, og derefter var det Pete Quenneville, der opfangede en løs puck efter dårligt backspil fra Christian Silfver, men skuddet i slottet gik lige forbi mål.

Mod slutningen af perioden fik Herning to gange chancen i powerplay - begge gange efter udvisninger til Lasse Bo Knudsen - men Blue Fox fik aldrig rigtigt spillet sat op i powerplay. En stor mulighed blev det til, da Juha Kiilholma tog pucken ind i zonen med stor fart og kom bagom backerne, men her var Tadeas Galanskt parat i piratburet.

Og derfor endte de første 20 minutter uden scoringer.

Og kort inde i anden periode viste Aalborg Pirates så igen deres sublime spil med pucken i dette slutspil. Kiril Kabanov satte Jeppe Jul Korsgaard op i højre side af zonen, og han fikserede backerne med en elegant pirouette og en baghåndspasning til den målfarlige back Martin Lefebvre, der let kunne sætte pucken i nettet.

Herning lagde pres på i de næste minutter og var tæt på ved en løs puck foran mål, som Lasse Lassen var tæt på at få fat i.

Og fem minutter inde i anden periode blev det også 2-0. Christopher Frederiksen erobrede pucken i egen zone, og den blev lagt frem til Olivier Hinse, der kom fri af backen og elegant lagde den til rette for Jeppe Jul Korsgaard, der blot skulle sætte staven på.

Herning kom tæt på med nogle gode slagskud fra Toni Kallela midtvejs i perioden, men Tadeas Galansky værgede stadig godt for sig i målet, og kunne efter 150 minutter i serien konstatere, at han stadig blot var blevet passeret en enkelt gang.

Hjemmeholdet fik deres hidtil bedste muligheder i deres tredje powerplay, hvor Tadeas Galansky måtte op med to store redninger. Først på et trækskud, der blev styret af Branden Gracel lige foran mål, men som keeperen alligevel fik grebet, og kort efter på et skud fra Lasse Lassen, som han fik nappet med benskinnen.

I tredje periode forsøgte Herning sig sporadisk, men det var som om, at luften var blevet suget ud af både tilskuerne i KVIK Hockey Arena og af hjemmeholdets spillere, der i stedet kunne se Pete Quenneville score til 3-0 efter knap otte minutters spil i periode efter en retur fra Simon Nielsen på skud fra Pierre-Olivier Morin. Så hjalp det ikke meget, at Branden Gracel reducerede fire minutter før tid.

Piraterne har nu fire matchpucke i serien. Den første er fredag aften i Cool East Arena med kampstart 19.30

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...