Politiet på gaden, da 'Gaden' genåbnede: Sådan gik det

Patruljer holdt øje med, om værtshuse og kunder fulgte reglerne

Så er der igen åbnet på barer, cafeer og restauranter i Nordjylland. Foto: Martel Andersen

Så er der igen åbnet på barer, cafeer og restauranter i Nordjylland. Foto: Martel Andersen

NORDJYLLAND:Det var næsten som når øko-landbrug slipper forårskåde køer løs på græsmarkerne - de hopper i glæde.

Onsdag blev unge, og folk i mange andre aldre, sluppet løs - de kunne igen gå på barer og restauranter for første gang i år, efter langvarig corona-nedlukning.

Genåbningen af barer, værtshuse og restauranter er en del af en politiske aftale om en øget genåbning af landet, og onsdag blev der igen åbnet for både indendørs og udendørs servering.

Dog med krav om bordbestilling og et gyldigt coronapas for siddepladser indendørs, og der er også krav om afstand og brug af mundbind, når gæsterne ikke sidder ned.

Nordjyllands Politiet havde onsdag sendt flere gående patruljer til forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg for at tjekke, om restauratører og gæster overholdt reglerne.

- Næsten på minuttet kl. 23 var der igen tomt i Jomfru Ane Gade, fortæller vagtchef Mads Hessellund fra Nordjyllands Politi.

De nye regler for genåbning betyder, at der kun må holdes åbent til kl. 23, og det blev overholdt til punkt og prikke, ifølge vagtchefen,

Politiet patruljerede også andre steder i landsdelen, men bemærkede ingen overtrædelser af de gældende corona-regler i forbindelse med genåbningen.

Samme melding lyder fra Midt- og Vestjyllands Politi, som foretog stikprøvekontroller i Thy og på Mors onsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden