Politikerne vil låne 400 mio. kr. til at sætte gang i hjulene i Aalborg

Budgetforligspartierne har nu fordoblet det beløb, der skal bruges på at sætte gang i renovering af bl.a. skoler, daginstitutioner, veje og fortove

Budgetforligspartierne vil nu bruge 400 mio. kr. på at fremrykke renovering af skoler, institutioner, bygninger og veje. Arkivfoto: Claus Søndberg

Budgetforligspartierne vil nu bruge 400 mio. kr. på at fremrykke renovering af skoler, institutioner, bygninger og veje. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:Embedsmændene på forvaltningerne i Aalborg Kommune har været på arbejde i weekenden for at finde anlægsprojekter, der kunne sættes i gang hurtigst muligt for at holde gang i jobhjulene trods de mange negative effekter fra corona-krisen.

I sidste uge blev det nævnt, at budgetforligspartierne bag budget 2020 ville bruge mindst 200 mio. kr. på at fremrykke anlægsinvesteringer, men på mandagens møde var der enighed om, at der nu skal investeres 400 mio. kr.

- Vores måltalt er nu 400 mio. kr., som vi vil forsøge at lånefinansiere. Det er fremrykninger af renoveringer af skoler, daginstitutioner, veje og så videre, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Regeringen og KL har annulleret loftet på, hvor mange penge kommunerne må bruge på anlæg, og der er givet mulighed for statslig lånefinansiering, og den mulighed gribes.

- Vi kan være med til at understøtte lokale arbejdspladser i vores håndværksvirksomheder, så det giver rigtig god mening at få sat alt det i gang, siger borgmesteren.

Projekterne skal sættes i gang i 2020.

- Som udgangspunkt skal det være indenfor indeværende år, så det er virkelig en markant fremrykning af penge, der er tale om her.

Der er tale om kendte projekter, som man fremrykker.

- Det er i forvejen planlagte projekter. Vi har fået lavet en opgørelse over alle de renoveringsbehov, som vi har. Tiden ville ikke være til at opfinde en masse nyt, så ville corona-effekten i hvert fald gå af.

Projekter vedrørende klima, miljø og brandsikring har særlig høj prioritet. Men ellers kan der generelt siges følgende om de projekter, der nu sættes i gang.

- Nødvendige renoveringsprojekter af institutioner,bygninger, veje, fortove og den slags ting, siger Thomas Kastrup-Larsen (S)

Sagen skal behandles i byrådet snarest muligt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.