Fritid

Tårerne fik frit løb: Pris, penge og hæder til forening af forældre

Foreningen BHOV modtog torsdag Den NORDJYSKE Initiativpris på 100.000 kroner

Foreningen BHOV er årets vinder af Den NORDJYSKE Initiativpris. Foto: Claus Søndberg

Foreningen BHOV er årets vinder af Den NORDJYSKE Initiativpris. Foto: Claus Søndberg

AALBORG: - Jeg er meget rørt og benovet. Det er kæmpestort, sagde en tydelig rørt formand for foreningen BHOV i Aalborg Kommune, Marlene Qvist Simoni, da hun torsdag eftermiddag modtog Den NORDJYSKE Initiativpris 2019 på 100.000 kroner - på foreningens vegne - ved en festlig sammenkomst på NORDJYSKE Medier.

Flere af foreningens medlemmer var med til prisoverrækkelsen og tårerne fik frit løb, da medlem af Aalborg Stiftstidendes Fonds bestyrelse, Nils Dorin Jacobsen, afslørede hvem af de tre nominerede, der fik prisen.

Marlene Qvist Simoni havde også selv svært ved at holde tårerne tilbage. Foreningen består af forældre til børn med særlige behov - uanset om man har en diagnose og uanset hvilken diagnose.

- Der er forældre, der sidder hjemme og følger med lige nu, for vi livestreamer på Facebook her fra. Det her er deres pris, for det er dem, der hver dag kæmper for deres børn. Den anerkendelse vi får lige nu, betyder helt ufatteligt meget. Så tusind tusind tak, sagde Marlene Qvist Simoni, der ikke helt fattede, at foreningen fik prisen.

- Der skal nok lige gå nogle dage. Det her er stort, sagde hun, for BHOV er en forening, som ingen faste indtægter har - og derfor heller ikke har faste udgifter.

Ingen af foreningens medlemmer betaler kontingent. Hvad de 100.000 kroner skal gå til, er ikke besluttet.

- Vi har ikke bestemt os til noget endnu, men det kunne måske blive en familielejr tur. Det har vi talt om, siger Marlene Qvist Simoni.

Hun var beæret over prisen, for hun synes også, at de øvrige nominerede, Thy Veteraner og Birgitte Glossing, der har plantet en fredskov og anlagt en sø, var rigtig gode nominerede.

- Jeg havde ikke turdet tro på, at vi fik prisen, sagde Marlene Qvist Simoni.

Glade nominerede

Formanden for Thy Veteraner, Torben Jensen, var glad for nomineringen.

- For os betyder nomineringen en stor anerkendelse, og det betyder, at mange flere har lagt mærke til os. Eksponeringen er guld værd og flere veteraner ved nu, at vi findes, sagde Torben Jensen.

Birgitte Glossing fra Fjerritslev var nomineret for at plante en fredskov og anlægge en sø til gavn for klimaet, miljøet og for borgere - midt i et landbrugsområde.

Hun var stolt over nomineringen.

- Det er en stor anerkendelse, og jeg er glad. Jeg vil nok bruge de 10.000 kroner til at forbedre stisystemet i skoven, så der bliver bedre adgang for dem, der gerne vil bruge den, sagde hun.

De tre nominerede til prisen i år, BHOV, Thy Veteraner og Birgitte Glossings skov, er vidt forskellige men har dog en ting til fælles.

Ingen af dem har faste indtægter i form af kontingentkroner.

De gør en forskel

De tre nominerede fik da også rosende ord fra Aalborg Stiftstidendes Fond.

- Det har været marginalerne, der talte for dommerkomiteen. Et stort tillykke til de tre nominerede, sagde Nils Dorin Jacobsen i sin tale til de nominerede og til vinderen.

Medieredaktør på NORDJYSKE Medier, Karin Pedersen, der er medlem af dommerkomiteen, forklarede, at BHOV fik prisen, fordi den har formålet at kæmpe for alle børns specielle behov.

- Foreningen har løftet sig ud af frustrationen og ud af enkeltpersoners kamp til at være en forening, der kæmper for alle børn med særlige behov. De er gået ind i en konstruktiv dialog med politikere og fagpersoner. De har gjort en forskel i kampen for børnenes vilkår, forklarede Karin Pedersen.

Den NORDJYSKE Initiativpris gives til ildsjæle, frivillige eller initiativtagere, der uegennyttigt gør en indsats for andre og derved styrker fællesskabet i Nordjylland.

- Vi glemmer ikke alle de frivillige i Nordjylland, der gør en prisværdig indsats. Det er mennesker med hjerte på rette sted, sagde ansv. chefredaktør, NORDJYSKE Medier, Per Lyngby ved overrækkelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst