Mystisk pulver analyseret - nu leder politiet efter afsenderen

Pulver i breve til bankfilialer er ufarligt, viser analyse

Det særlige biokemiske beredskab har tidligere været i aktion i Nordjylland ved fund af mistænkeligt pulver, her fra en episode i Gistrup i 2019. Torsdag rykkede teamet ind på postterminalen i Aalborg, efter pulver dryssede ud fra breve. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Det særlige biokemiske beredskab har tidligere været i aktion i Nordjylland ved fund af mistænkeligt pulver, her fra en episode i Gistrup i 2019. Torsdag rykkede teamet ind på postterminalen i Aalborg, efter pulver dryssede ud fra breve. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det pulver, som i går medførte alarm på postterminalen i Aalborg, har vist sig at være ufarligt.

Det oplyser Nordjyllands Politi, efter pulveret i nat blev analyseret af eksperter hos Statens Serum Institut i København.

- Vi fik svaret på pulver-analysen tidligt i morges, oplyser vagtchef Jess Falberg, Nordjyllands Politi.

Pulveret lå i breve sendt til flere filialer hos Jyske Bank, blandt andet i Aalborg og Frederikshavn.

Eksperter i lufttætte beskyttelsesdragter rykkede torsdag ind i postterminalen på Postmestervej i Aalborg - ”Rustenborg” - efter det mistænkelige pulver var drysset ud af to breve til Jyske Bank-filialerne i Nordjylland.

Et lokale i postterminalen i Aalborg blev afspærret, indtil man havde fået svar på, om pulveret var farligt. Og det svar har politiet altså fået nu.

Midt- og Vestjyllands Politi skal nu forsøge at finde ud af, hvem der har sendt pulverbrevene. Der blev også sendt breve til Jyske Bank-afdelinger i Holstebro og Kjellerup i Midt- og Vestjylland.

Der har tidligere været episoder i Nordjylland, hvor det særlige biokemiske beredskab blev aktiveret efter fund af mistænkeligt pulver i breve og forsendelser. Blandt andet på en ellers så fredelig villavej i Gistrup i november 2019.

Læs mere her:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden