Coronavirus

Så mange er indlagt med covid-19 i Nordjylland nu

Nordjyske sygehuse presses, men kan tage flere patienter, lyder meldingen

Det er muligt at skaffe flere sengepladser på de nordjyske sygehuse, selv om de presses af det nuværende antal indlagte med covid-19.

Det er muligt at skaffe flere sengepladser på de nordjyske sygehuse, selv om de presses af det nuværende antal indlagte med covid-19.

NORDJYLLAND:De skærpede og forlængede corona-restriktioner har hidtil ikke mindsket antallet af sygehusindlagte med covid-19 markant i Nordjylland.

Det viser tirsdagens tal fra Statens Serum Institut/SSI.

Ifølge SSI er 59 coronasmittede personer p.t. indlagt på sygehusene i Region Nordjylland. Det er ganske vist et fald på otte i forhold til dagen før, men generelt har antallet af indlagte været højt i januar.

Det hidtil højeste antal covid-19-indlagte i Nordjylland blev registreret 5. januar: 71 personer.

- Tallet for indlagte i Nordjylland ser ikke ud til at være faldende på nuværende tidspunkt på baggrund af restriktionerne, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Hun påpeger, at der typisk vil gå 14 dage, før man kan se udsving i antallet at indlagte efter en nytårsaften, hvor mange kan have været forsamlet med mulig risiko for smittespredning.

- Vi går og holder vejret i disse dage, bemærker regionsrådsformanden.

Efter hvad hun har hørt, havde mange skåret ned på festlighederne nytårsaften.

- Jeg håber, det har været det generelle billede, så vi ikke kommer til at opleve kæmpe indlæggelsestal de kommende dage, siger Ulla Astman.

Operationer udskydes

De indlagte covid-19-patienter i Nordjylland presser de nordjyske sygehuse, som har udsat en række ikke-akutte operationer. Heriblandt knæ- og hofteoperationer.

Sygehusene i regionen har mulighed for at inddrage yderligere sengepladser, hvis antallet af indlagte covid-19-patienter stiger. Det vil være muligt at fordoble kapaciteten, men det vil igen gå ud over behandlingen af andre patienter.

Selv om de nordjyske sygehuse presses af det nuværende antal indlagte, er der ingen aktuelle planer om nødhospitaler, som der snakkes om i Region Sjælland.

- Vi er ikke så hårdt ramt som Region Sjælland og Region Hovedstaden, men vi kan sagtens mærke presset, lyder det fra regionsformanden.

Frygter engelsk mutation

Ulla Astman frygter, at antallet af covid-19-patienter snart kan stige i Nordjylland:

- Jeg er lidt bekymret for, hvad der sker med den engelske mutation, som er mere smitsom. Sundhedsmyndighederne forventer, at den kommer til at vise sit ansigt alvorligt midt i februar, hvis vi ikke passer meget på nu, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.