Brandskader

Brand i sækkestol: Naboen reddede hele opgangen

En brand i Bjørnøgade kunne have gået helt galt, hvis ikke en nabo havde været vågen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

AALBORG:Torsdag morgen opstod der ild i en lejlighed i Bjørnøgade i Aalborg. Ilden opstod på altanen og flammerne var så kraftige, at vinduerne ind til et soveværelse og stuen sprang.

Det oplyser indsatsleder på stedet fra Nordjyllands Beredskab Niels Eltzholtz til NORDJYSKE.

Røgen bredte sig til lejligheden, men hverken de sprængte ruder eller røgen vækkede de tre beboere eller katten i lejligheden.

- Der var ingen røgalarm i lejligheden, og det er jo den, der skal redde menneskeliv, når det brænder i lejligheden, mens man sover, siger indsatslederen.

Heldigvis var en nabo opmærksom på, at det brændte i lejligheden. Han fik vækket både beboerne i lejligheden og resten af opgangen og ringet til beredskabet, inden branden spredte sig yderligere.

- Hvis ikke de var blevet vækket, kunne udfaldet havde været anderledes, siger Niels Eltzholtz.

Alle beboerne i opgangen kom sikkert ud af bygningen uden skader.

Cigaret, sækkestol, gardiner

Branden er opstået på den lukkede altan i lejligheden, men det er stadig usikkert, hvad der har været årsag til flammerne.

Nordjylland Politi melder til NORDJYSKE, at det muligvis var gløderne fra en cigaret, der var årsag til branden, men det kan Nordjyllands Beredskab ikke endeligt bekræfte.

- Det kan godt være en cigaret, der har startet branden, men vi ved det ikke. Vi ved bare, at der blandt andet er kommet ild i sækkestolene på altanen, og så har flammerne spredt sig derfra, siger Niels Eltzholtz.

Flammerne fik fat i gardiner ved vinduet, men nåede ikke at sprede sig yderligere til lejligheden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.