Sigtelse: Skyderi var likvideringsforsøg i det kriminelle miljø

Politiet sigter fem mænd for drabsforsøg mod en anden mand - vindue i en tilfældig lejlighed blev ramt af 28 haglskud under skyderiet

Jesper Ramsing
Foto Jan Pedersen
Aalborg 13. september 2017 13:20 - Opdateret 14. september 2017 08:20

AALBORG: Det var formentlig et likvideringsforsøg, da der tirsdag aften blev afgivet skud på Vildsundvej i Aalborg Øst, hvor en tilfældig borger blev bragt i fare.

Det fremgår af sigtelsen mod de fem mænd i alderen 20 til 25 år, der blev anholdt efter skyderiet.

Ifølge sigtelsen skød mændene flere gange mod en BMW med henblik på at dræbe den 30-årige fører. Alt tyder på, at der er tale om et opgør i det kriminelle miljø, fortæller anklager Thomas Klingenberg, der ikke ønsker at kommentere yderligere på sigtelsen.

De sigtede blev onsdag fremstillet i et lukket grundlovsforhør, hvor alle fem blev varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Thomas Klingenberg.

De nægter sig alle skyldige, og to af mændene på henholdsvis 20 og 25 år valgte at kære afgørelsen om varetægtsfængslingen.

Tilfældig borger udsat for fare

Udover sigtelsen for drabsforsøg, er mændene også sigtet for forsætlig fareforvoldelse. Under skyderiet blev en 55-årige kvinde nemlig tilfældigt udsat for fare, da hendes vindue i en lejlighed på 1. sal blev ramt af mindst 28 skud med et haglgevær.

Skuddene gik dog ikke igennem ruden, og politiet efterforskning peger altså i retning af, at skuddene ikke var målrettet lejligheden.

Den 55-årige kvinde slap med skrækken, og det var hende der klokken 21.14 anmeldte skyderiet.

Leder efter ukendt gerningsmand

En patruljevogn blev sendt til stedet, og den spottede en mistænkelig bil - en sort Audi - der forlod området.

Politiet forfulgte bilen, der kørte galt og ramte en lygtepæl på Pontoppidanstræde, hvor de fem mænd i bilen alle blev anholdt.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at flere vidner havde set en ukendt gerningsmand stikke af fra bilen, da den kørte galt.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...