Coronavirus

Opdateret: Fem anholdt ved "Men in black"-demonstration i Aalborg

Også protest foran borgmester-hus i Aalborg tidligere på dagen

Demonstranter - flere af dem maskerede - bevægede sig lørdag aften gennem Aalborgs gader. "Frihed til folket", står der blandt andet på plakaterne. Foto: Lars Pauli

Demonstranter - flere af dem maskerede - bevægede sig lørdag aften gennem Aalborgs gader. "Frihed til folket", står der blandt andet på plakaterne. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Nordjyllands Politi har lørdag aften anholdt fem personer i forbindelse med en demonstration i Aalborg - en demonstration arrangeret af gruppen "Men in black".

Demonstrationen startede i Kildeparken kl. 17.30 og bevægede sig gennem Aalborgs gader. Det skete med plakater, hvorpå der blandt andet står "Frihed til folket", "Vi har fået nok".

Demonstrationen er angiveligt en protest mod de restriktioner, der er indført for at dæmme op for corona-pandemien.

Politiet har mandsopdækket demonstrationen, og kl. 18 var flere demonstranter anholdt.

- Vi har anholdt fem deltagere, som er sigtet for at overtræde fyrværkeri-loven, da de afbrændte fyrværkeri på ruten, fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Se fotos fra demonstrationen:

De fem personer sidder lørdag aften i detentionen på Aalborg Politigård, og vil løbende bliver afhørt og herefter løsladt.

Udover de fem, der er anholdt, er yderligere én person sigtet. De vil kan alle forvente en bøde efter brud på fyrværkeriloven.

Politi: Ikke ønsket ro og orden

"Flere af de sortklædte fremmødte ikke gik til værks med den ønskede ro og orden og desuden afveg fra den aftalte rute", skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet deltager 50-60 personer i demonstrationen.

- Vi følger demonstrationen tæt og er i dialog med deltagerne. Vores mål er at sikre, at demonstrationen forløber i ro og orden. Gør den ikke det, griber vi naturligvis ind, lyder det fra Sune Myrup.

Han fortæller, at demonstrationen ikke var anmeldt på forhånd.

- Vi møder op nede i Kildeparken, og møder en talsperson. De har ikke formelt anmeldt en demonstration. Men efter vi har hørt om deres plan og fået at vide, hvilken vej de vil gå i Aalborg, giver vi dem lov til at demonstrere, siger Sune Myrup.

Oprindeligt skulle demonstrationen havde gået på en rute ud i Vestbyen til Aalborg Stadion og tilbage til Kildeparken, men sådan kom det ikke helt til at gå.

- Det blev en alternativ rute i forhold til det, der oprindeligt var meldt ud. Den var knap så lang, siger Sune Myrup.

"Lys, råb og skilt"

Også i København var der bebudet demonstration lørdag aften. På en Facebook-side, som "Men in Black, Denmark" står bag, står, at demonstrationen i København er for "alle frihedskæmpere uanset tilhørsforhold, unge som ældre, hun og hankøn i alle farver".

"Lys og råb, skilt med budskabet om vores FRIHED og medbring fakler og en stemning, der ikke er til at tage fejl af!", står der på gruppens Facebook-side, hvor der samtidig opfordres til at tage hensyn til omgivelserne.

Demonstrationen i København sker under parolerne "Frihed, retfærdighed, fællesskab og sandhed."

Sune Myrup fortæller, at politiet i Nordjylland ikke umiddelbart har kendskab til, om der er sammenhæng mellem de to demonstrationer.

- VI har haft fokus på demonstrationen her i Aalborg. Om der er nogen sammenhæng, har vi ikke kendskab til, siger han.

Sune Myrup regner klokken 19.30 med, at demonstrationen vil være opløst klokken 20.

- Demonstranterne er tilbage i Kildeparken, og ved at sive væk. Men vi bliver i området, for at følge det, siger han.

Protest foran borgmester-hus

Demonstrationen i Aalborg lørdag aften er kun en af flere i byen. Tidligere var der en anden demonstration foran Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsens private hus i vestbyen i Aalborg.

Her var en gruppe mennesker forsamlet, og de medbragte blandt andet trommer og megafon. Efter hvad NORDJYSKE erfarer var den demonstration en protest mod restriktioner og mulig tvang i forbindelse med corona-pandemien.

Borgmester ringet op

Borgmesteren var dog ikke hjemme, men han blev telefonisk orienteret af andre beboere i gaden.

- Jeg er ikke bekendt med, hvad demonstranternes budskab er, siger Thomas Kastrup-Larsen til NORDJYSKE.

Han er ikke er bekymret over forsamlingen foran sit hus. Alt forløb fredelig dér.

Aalborg-borgmesteren understreger, at han bakker op om statsminister Mette Frederiksens linje med hensyn til restriktioner i forbindelse med corona-pandemien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.