Brud på vandledning lukket: Men store dele af Nørresundby stadig uden vand

En underboring på Voerbjergvej i Lindholm ødelagde vandledning

Forbrugerne i Lindholm og Nørresundby-området kan ikke få vasket hænder lige nu. Foto: Henrik Bo

Forbrugerne i Lindholm og Nørresundby-området kan ikke få vasket hænder lige nu. Foto: Henrik Bo

LINDHOLM/NØRRESUNDBY:Et større ledningsbrud på en hovedvandledning på Voerbjergvej mandag eftermiddag var årsag til at store dele af Lindholm og Nørresundby mandag aften fortsat er uden vand i vandhanerne.

Det bekræfter vagthavende hos Aalborg Forsyning Vand.

- Vi fik meldingen om bruddet ved 16.40-tiden. Bruddet er ifølge mine oplysninger sket i forbindelse med en underboring på Voerbjervej. Her har man ramt vandledningen fra Lindholm Vandværk, og al vandet i tryktankene er fosset ud. Det har så igen betydet, at Lindholm og store dele af Nørresundby-området er uden vand, oplyser vagthavende hos Aalborg Forsyning Vand.

Ved 20.30-tiden lød meldingen fra vagthavende, at man havde fået stoppet udstrømningen af vand fra bruddet på Voerbjergvej.

- Nu er folkene på stedet i gang med opgravning omkring bruddet. Dernæst skal det lappes sammen, og først derefter kan vi sætte fuldt tryk på vandet igen. Foreløbig er der begyndt at blive pumpet vand i tryktankene fra nogle af Lindholm Vandværks boringer, forklarer vagthavende hos Aalborg Forsyning Vand.

Ifølge vagthavende er arbejdet med at genoprette vandforsyningen i Lindholm-Nørresundby-området blevet besværliggjort af, at flere af Lindholm Vandværks boringer ligger på den "forkerte" side af bruddet. Det vil sige, at alle vandværkets boringer ikke har kunnet tages i brug for at genoprette forsyningen.

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

Underboringen var i gang i forbindelse med udlægning af fiberkabler i området.

Vagthavende hos Aalborg Forsyning Vand havde fortsat ved 20.30-tiden mandag aften ingen tidshorisont for, hvornår der igen vil være vand i alle forbrugeres vandhaner i Lindholm-Nørresundby-området, ligesom han heller ikke har noget bud på, hvor mange husstande der blev ramt af nedbruddet.

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.