Veterantog startede flere naturbrande ved Aalborg

"Limfjordsbanen" årsag til ildebrande langs togskinnerne

Henrik Strømgaard
Foto: Henrik Bo
Ildebrand 17. juli 2019 16:40 - Opdateret 17. juli 2019 18:20

AALBORG: Nordjyllands Beredskab i Aalborg blev onsdag eftermiddag alarmeret om flere naturbrande langs den jernbanestrækning, hvor veterantoget "Limfjordsbanen" kører.

Og det er netop veterantoget, der menes at være årsag til brandene, oplyser vagtchef Karsten Højrup fra Nordjyllands Politi.

- Vi fik fem opkald fra alarmcentralen om brande langs den strækning, som veterantoget kører. Der var åbenbart kommet en masse gnister fra skinnerne, som gav ild fire-fem steder, fortæller Karsten Højrup.

Det var bevoksning og marker, der blev antændt i det tørre vejr.

Flere brandfolk blev sendt afsted, og ved 16.30-tiden var der ifølge vagtchefen styr på alle brande, som ikke nåede at sprede sig. De havde givet en del røg, som kunne ses langt væk, og der var fortsat gang i efterslukningsarbejdet.

Der var eksempelvis brand ved Gistrup, tæt på Egnsplanvejen.

Kul blev ikke slukket

Næstformand i bestyrelsen for Limfjordsbanen, Mike Lynge Stefansen, fortæller, at der ligger en personlig fejl bag brandårsagen, og at der ikke var tale om gnister fra skinnerne.

Toget trækkes af et damplokomotiv med en askekasse under, der opsamler afbrændt kul.

- I den kasse har man et vandingsanlæg for at slukke kullet. Og det har ikke været sat ordentligt på, så kullet har ikke været slukket men kunne drysse ud langs banen og sætte ild til, siger Mike Lynge Stefansen og beklager det skete.

Folkene bag Limfjordsbanen vil nu indføre forholdsregler, der skal sikre, at noget lignende ikke kan ske igen. Indtil da vil toget blive holdende på Aalborg Banegård, hvor det har hjemme.

Toget nåede faktisk frem til Aalborg Banegård, uden at nogen ombord opdagede brandene. Mike Lynge Stefansen anslår, at der var cirka 50 passagerer med veterantoget.

Toget kører normalt på onsdage og søndage om sommeren fra Aalborg Banegård over Østeraadalen og Gug nord om Gistrup til Østhavnen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...