Aalborgensisk tigerunge vaccineret

Aalborg Zoos tigerunge er nu 12 uger gammel - se de nuttede billeder

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Aalborg Zoo

AALBORG:Aalborg Zoos tigerunge er nu 12 uger gammel og er netop blevet vaccineret. Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

- Tigerne bliver vaccineret ligesom almindelige huskatte for at undgå almindelige kattesygedomme blandt andet kattesyge og virus, der giver snue og lungebetændelse, siger Aalborg Zoos dyrlæge Trine Hammer Jensen.

Ved godt helbred

Tigerungen vejer omkring 8-10 kg og er i øvrigt frisk og rask. Den er kommet sig rigtig fint efter sin brokoperation, skriver Aalborg Zoo i pressemeddelelsen.

Dyrepasseren måtte fange og holde ungen i et net, da den allerede nu er stærk og har lange hjørnetænder.

Vaccinationen gik lynhurtigt, så ungen med det samme kunne genforenes med sin mor. Om en måned skal den vaccineres igen.

Truet dyreart

Tigerungen tilhører den underart, der hedder Sumatra tiger.

Sumatra tigeren findes i naturen kun på den Indonesiske ø, Sumatra. Den er den mindste af de 6 tigerarter, der findes i dag. En fuldvoksen Sumatra tigerhan kan veje op til 140 kg.

Sumatra tigeren er kritisk truet i naturen. Der menes at være kun 400-500 vildtlevende individer tilbage.

Bruges til naturmedicin

Den største trussel for tigeren er krybskytteri, fordi dele fra tigre bruges til at fremstille naturmedicin, som sælges flere steder i Asien.

Desuden forsvinder tigerens naturlige levesteder, da deres leveområder ryddes til for eksempel bebyggelse, landbrug, plantager eller græsningsarealer til kvæg, som skal understøtte den stigende befolkningstilvækst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.