Aalborgs 8. Operafestival er på plads

Ved et pressemøde i det nye Utzon Center med arier og pindesandwichs præsenterede nogle af Nordjyllands kulturelle spidser programmet for den 8. udgave af Aalborg Operafestival.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Programmet er klart og billetterne er trykt, så den ottende udgave af Aalborg Operafestival er klar til start fra 13. marts.

Programmet er klart og billetterne er trykt, så den ottende udgave af Aalborg Operafestival er klar til start fra 13. marts.Men faktisk skulle festivalen slet ikke have fundet sted i år. Eller sidste år for den sags skyld. Det var nemlig en indflyttergave til Musikkens Hus, og når det stod klart i 2006, skulle Operafestivalen stoppe. Som bekendt står Musikkens Hus dog ikke rigtig endnu, og festivalen er som den eneste af sin slags i landet blevet en tradition og et varemærke for byen i lighed med karnevalet. Men om traditionen skal fortsætte, når Musikkens Hus (forhåbentlig/formentlig) er klar i 2012, ved Bo Jeppesen, der er kultur- og fritidschef, ikke.Kommunen er med i projektet og hele byen bliver inddraget. Netop som ordlyden af titlen 'Hele byen synger' lægger op til. Både kirker, restauranter og virksomheder er en del af festivalen. Opera for børn AKKC's direktør Ernst Trillingsgaard, der var med til at få idéen til festivalen. Han fortæller blandt andet om dengang, da Bikubenfonden gik ind i projektet med det krav, at den kun ville støtte projekter rettet mod børn. Derfor bliver der også lavet operaforestillinger for de yngre. Nytænkning er nøgleordet, når man som eneste by i landet har en operafestival og det endda med stor succes. For hvordan undgår man at læne sig tilbage i stolen og klappe hinanden på skuldrene, fordi det går så godt?Lindevang står bag årets egenproduktion til børn i alderen 10-12 år 'Fuck Mozart'. Operafestivalen kommer til Fjerritslev og Støvring Operafestivalen har i år også udvidet til andre dele i regionen. Støvring og Fjerritslev får nemlig også besøg af den danske operabranche i form af henholdsvis Kammeroperaen og Operakompagniet Figaros. Festivalen åbner 13. marts - traditionen tro med friluftskoncert samt kaffe og kage på Gl. Torv. 22. marts afslutter sangere fra Nordjysk Musikkonservatorium med sang fra balkonerne i gågaden.