Aalborg

”Aalborgs Distortion”: Her afvikles festen

Metropol Festival har nu det endelige program klar og ved, hvor gadefesterne skal holdes

Ligesom til Aalborg Karneval vil en del af Metropol Festival også foregå i Aalborgs gader. Arkivfoto: Claus Søndberg

Ligesom til Aalborg Karneval vil en del af Metropol Festival også foregå i Aalborgs gader. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:Metropol Festival - eller ”Aalborgs Distortion”, som mange ynder at kalde Aalborgs nyeste bud på et arrangement - er nu klar med det komplette musikprogram for den tre dage lange fest, der rulles ud i hele Aalborg fra 25. til 27. august. Og sammen med Aalborg Kommune er arrangørerne også nået frem til, hvor musikken skal fylde Aalborgs rum.

- I forhold til at vi først begyndte planlægningen i marts, er vi enormt tilfredse med programmet, siger Lars Hellerup fra Studenterhuset Aalborg, der står bag Metropol.

Der ender med at være otte forskellige scener fordelt på fire forskellige lokationer, og dertil kommer tre steder, hvor der holdes afterparty.

Illustration: Palle Olsen

Illustration: Palle Olsen

Torsdag 25/8: Havnefest

Torsdag er Metropols officielle åbningsdag, og festen foregår i omgivelserne mellem Musikkens Hus og Create-bygningen.

Navnene på åbningsdagen er Sivas, Gilli og Kesi samt et mere ukendt navn - nemlig Wolff og El Peligro, der er en lokal hiphop-duo fra Aalborg.

Adgang til koncerterne torsdag kræver enten festivalsarmbånd eller enkeltdagsbillet.

Fredag 26/8: Chill i Blokken

Fredag vil der være musik to forskellige steder i Aalborg. Den ene fest er rykket væk fra centrum og ud i Aalborg øst. Her løber eventet Chill i Blokken af stablen.

På en plæne i Nørre Tranders omkranset af boligblokke kan man opleve et solidt line-up af danske hiphop-kunstnere. Og en del af dem er selv opvokset i området.

- Alt behøver ikke at foregå i centrum. Aalborg øst er arnested for meget hiphop, og derfor har vi valgt at rykke den lokale hiphop derud, siger Lars Hellerup.

Blandt kunsterne til Chill i Blokken er Lord Siva, Danni Toma, Benal, Pede B og DJ Noize, Mund De Carlo og mange flere.

Koncerterne er gratis.

Fredag 26/8: Havefest

Den anden fest om fredagen foregår i Karolinelund. Arrangørerne har slået Metropol sammen med Fredagsfest i Karolinelund, og der bliver hele tre scener til det, de kalder Havefesten.

Turboweekend er allerede annonceret i forbindelse med Fredagsfesterne, men derudover kan man opleve yderligere 13 kunstnere. Blandt andre Liss, Chinah og nordmanden Skatebård. Der bliver en solid blanding af techno, r’n’b, elektronisk, rock og hiphop.

Ligesom til Fredagsfesterne i Karolinelund koster entré kun 50 kroner - eller festivalsarmbånd.

Efter havefesten er der afterparty på både Platform4 og Skråen.

Lørdag 27/8: Gadefest

Lørdag slutter Metropol turen i hjertet af Aalborg. Med tre scener placeret på forskellige steder i centrum får byen sin helt egen gadefest. Én scene placeres i krydset mellem Jernbanegade og Vingårdsgade, en anden scene ved parkeringspladsen øst for Budolfi Kirke og den tredje scene ved det gamle posthus i Algade.

- Vi har valgt at placere scenerne der, hvor vi mener, at de vil genere mindst muligt. Folk kan eksempelvis stadig parkere på parkeringspladsen ved Budolfi Plads, forklarer Lars Hellerup.

Af kunstnere kan nævnes ”DJ er du dum eller hvad?”, Pete Oak og Johnson.

Gadefesten er gratis, og der er afterparty på Wonderland Spritten, hvor Kongsted blandt andet spiller.

Armbånd og endagsbilletter

Havnefesten og Havefesten kræver som beskrevet entré, og det samme gør sig gældende for alle efterfesterne. Man kan både købe entré til alle tre dage med et festivalsarmbånd eller entré til de enkelte dage med endagsbilletter. Festivalsarmbånd giver i øvrigt mulighed for at købe dåseøl til Gadefesten.

Du kan læse mere på Metropols hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.